Bor Ticaret ve Sanayi Odası (BorTSO) ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik kursu tamamlandı.


Daha önce yapılan seminerlerde girişimci başarı sertifikası almış kursiyerler, yapmayı tasarladıkları iş yapılanmalarında hazırladıkları projelerini KOSGEB’e sunarak, uygun görülen projeleri destekleniyor.


30’ar kişilik gruplar halinde yapılan eğitimlerde girişimcilere kurs veren eğitimci Haydar Kaya, girişimcilik kurslarının girişimcilerin yapmayı düşündüğü yeni iş planlarını hayata geçirme noktasında, bu eğitim kurslarının çok faydalı olduğunu, katılımcıların iş hayatında başarı grafiğinin yükseldiğini, Kursun amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümü olduğunu ifade eden Usta Öğretici Haydar Kaya, "Kurslarımız girişimciliğin desteklenmesi,yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı hedefliyor. Yeni işyeri açan girişimciler 30 bin lira hibe alıyor. Uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayan arkadaşlarımız 30 bin lira hibe desteği yanında 70 bin lira faizsiz kredi kullanma hakkına sahip olacak. Girişimci adaylarına yönelik açıklamasında; projelerinin nitelikli, özgün ve günün şartlarına uygun olması gerektiğini vurgulayarak, "Hayat boyu iş diye bir kavram kalmamıştır. Artık “Hayat boyu eğitim” vardır. Kurs sürecinde kazanılan bilgilerle yetinilmemeli, devamlı yenilik yapılmalı. Dönem başkasından iş bekleme dönemi değil, kendi iş imkânını kendinin oluşturma dönemidir." diye konuştu.


Bor TSO Başkanı Nurettin Eriç, eğitimi tamamlayan kursiyerlere iş hayatında başarı temennisinde bulunarak, genç girişimci arkadaşların bu seminerlerde şu an yaptıkları iş potansiyelini büyütmek ve yeni projelerini uygulama ve hayata geçirme gibi bir gaye ile geldiklerini, bu seminer sürecinde ciddi bilgi donelerine sahip olacaklarını ayrıca kazandıkları bu birikimin bundan sonraki ticari hayatlarına büyük katkı sağlayacağını yine bu seminer sonunda alacakları sertifika ile yetinmemelerini, Bor TSO olarak her zaman girişimcilerin yanında olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Girişimcilik eğitimine katılan kursiyerlere Bor TSO Başkan ve Yönetim Kurulu adına başarı diledi.


 


Kursiyerler Yemekte Buluştu


Kursiyerler, kurslarını tamamlamanın sevinciyle eğitimcileriyle birlikte yemekte buluştu. 




Bor TSO bünyesinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu katılımcıları TSO toplantı salonunda düzenlenen veda yemeğinde bir araya geldiler. Birbirlerini daha iyi tanıma fırsatını bulan kursiyerler, birlikte eğlenerek Kurs yorgunluğunu attılar.


Kursiyerler tarafından yapılan açıklamalarında; Kursiyerler, doğru bildikleri yanlışları Uygulamalı Girişimcilik Kursu projesi sayesinde öğreniyoruz. Uygulama Girişimcilik Kursu bizlere kuracağımız iş fikrimizde oldukça kolaylıklar öngörmektedir. Kurslarda aldığımız bilgiler iş planlarımız da mutlaka yerini alacaktır. İnşallah iş planlarımızı KOSGEB’e sunarak, girişimcilere uygun görüleceğine inandığımız destekleri elde edeceğimize inanıyoruz.   Tüm emeğini geçenlere teşekkür ediyoruz. Kurs sürecinde faydalı bilgiler edindik. Kurs belgelerinin kendilerine ulaşmasındaki sürenin kısa zaman içerisinde teslim edilmesi gerekliliği ve yaşanabilecek sorunların giderilmesi yönünde idarecilerin yardımcı olması gerekliliğini dile getirdiler.





Editör: TE Bilişim