Niğde’nin Bor ilçesine bağlı TOKİ Mahallesi sakinleri hızlı kentleşmeye, apartman hayatının soğuk yüzüne geleneklerine bağlı kalarak karşı çıkmaya çalışıyorlar. Mahalle sakinleri, Ramazan akşamlarında kurdukları iftar sofralarında buluşarak aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
 
Ramazan ayında bahçede düzenledikleri toplu iftar sofraları ile komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmayı amaçladıklarını belirten Apartman sakinlerinden Ahmet Yücel, bu iftarlar sayesinde ilk kez birbiriyle tanışan komşular olduğunu söyledi.
 
Milletimizin geçmişten gelen güzel hasletleri olduğunu dile getiren Yücel, “Birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı şu günlerde iftar için yer sofrası açtık. Komşularımız yemeklerini evlerinden getirdi ve hep birlikte iftar yaptık” dedi.
 
Günümüzde hızlı kentleşme, bireysellik, neme lazımcılık gibi duygularla komşuluk ilişkilerin kaybolmaya başladığını vurgulayan Yücel, komşuluğu yeniden canlandırmak için bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

A1 Blok sakinlerinden Cumali Aydın da eski komşuluk ilişkilerinin ve paylaşımların yok olmaya yüz tuttuğu söyledi. Böyle bir dönemde bu tür faaliyetlerin komşuluk özleminin giderilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Aydın, “Günümüzde komşuluk ilişkilerinin çok zayıfladığı bir ortamda iftar sofrasında bir araya gelinmesi çok güzel. Bu iftarlar özellikle çocuklarımız için ilerde hatırlayacakları hoş hatıra olarak kalacaktır. Bu güzelliklerin de örnek olması gerekir.” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilişim