Bor Toki Mahallesinde bir grup çocuk, yaptıkları yada kendi harçlıklarından aldıkları takı-toka ve bazı eşyaları Somali’deki çocuklara yardım için Toki sokaklarında satıyorlar.
Bor Toki Mahallesi çocukları, sokaklarda açtıkları tezgah ile kendi yaptıkları yada harçlıklarından aldıkları, takı ve tokaları satarak Somali’deki açlıktan ölmek üzere olan kardeşlerine yardım için gönderecekler.
Afrika’daki duruma son derece üzülen minikler,   Toki Mahallesi sokaklarında zor durumdaki Somalili kardeşlerine yardım için çabalıyorlar. Toki sokaklarında ayrı ayrı gruplar halinde satış yapan çocuklar sadece bir tezgâhtaki satıştan 105 lira gelir elde etmişler. Birkaç gün daha satış yapacaklarını ve biriktirdikleri parayı Somalili çocuklar için göndereceklerini  belirten çocuklar büyüklerini yardım için kendilerinden takı toka almalarını istiyor.
Toki Mahallesindeki çocukların bu duyarlı tavrı büyükleri tarafından taktirle karşılanıyor.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Çocuklara, 
-Somali’deki duruma üzülüyormunuz? Ne düşünüyorsunuz? dedim.
 
-Elbette çok üzülüyoruz, onlarında yeme içme, yaşama hakkı var, hem de o ülkeyi sömürenlerin, sömürmeye hakkı yok bi kere… diye cevap aldım, adının Umay Bilge Ekin olduğunu öğrendiğim ilköğretimde okuyan çocuktan…
-“Sömürmek” kelimesini küçük bir çocuktan duymak şaşırtmıştı beni, “Sömürmek nedir?, nasıl yapıyorlar? Bunu…” dedim.
-Onların işte, petrol, altın gibi madenlerini kendi ülkelerine götürüyorlar, o ülkelerde bunları kullandırmıyorlar… dedi.
Ne diyelim böylesi çocuklar ve onlara bu bilinci verebilmiş  anne babalar oldukça…




borhaber.net & niğdehasret.com

 
Editör: TE Bilişim