Bor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hayırsever kişiler tarafından alınan araç bu gün törenle vakfa bağışlandı.

Törene Niğde AK Parti Milletvekili Ömer Selvi, Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Halil Özdemir, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Eriç ve kurum amirleri katıldı.

 

Bor çok güçlü bir yer

Bor Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Adnan Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada; “Bu hayırlı günde hayırlı bir iş için toplandık. Yaklaşık iki ay oldu Bor İlçesine geleli. Vekâleten geldik ama dedik ki Kaymakamlığın vekâleti olmaz.  Bu düşüncelerle çalışmalarımıza devam ettik. Çalışmalarımızı somutlaştıralım istedik. Bize ilk geldiğimizde ‘Bor çok güçlü bir yer çok şanslısınız’ dediler bizde Bor güçlü ise arkamıza alır devam ederiz biz bu güçle dedik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın bir araca ihtiyacı vardı. Vakıf demek, yardımlaşma ve yardım demek. Bizim yardım ulaştırmamız gerekiyordu bunun için bir aracımız yoktu. Bu amaçla kiralık bir araç kullanılıyordu. Bu durum vakfa hem masraflı hem de külfetli oluyor diye düşünerek bu sorunu çözme yoluna gitmeye karar verdik. Vakfa gelen parayı araç kirası vermeyelim bu parayı fakir fukaraya dağıtalım dedik. Hayırsever vatandaşlarımızla birlikte bir araç almanın doğru olacağı düşüncesiyle kapısını çaldığımız kişilerden hiçbiri bizi kırmadı ve üzmedi. ‘Kaymakam bey ne gerekiyorsa yapalım’ diyerek bize yardımcı oldular” diye konuştu.

 

Üç kişinin amel defterinin hiçbir zaman kapanmayacağına vurgu yapan Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu; “Amel defteri hiçbir zaman kapanmayacak olanlardan biriside arkasında kalıcı eserler bırakanlardır. Bugün burada bu araç hayır vesilesi ile hayırsever vatandaşlar sayesinde hayır için alındı ve Kadir Gecesinin içerisindeyiz yine hayırlı bir günde de hizmete sunuyoruz. Maddi manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Niğde AK Parti Milletvekili Ömer Selvi’de yaptığı konuşmada; “Hayıra vesile olan hayır işlemiş gibi sevap alır. Burada hayır yapanlarda buna vesile olanlarda bana göre aynı sayılır. Allah hayırlarımızı kabul etsin. Hayırlı bir iş için alınan bu araçlarımızda hayırlı işler için kullanılsın. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayırseverler tarafından alınan araç Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu ve hayırseverler tarafından kordelası kesilerek Bor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının hizmetine sunuldu.

Törende aracın alınmasında desteklerini esirgemeyen; Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Eriç, Kendirli Grup’tan Esat Kendirli, Altuntaşlar Metal Yıldıray Altuntaş, Anıl Deri San. Tic. Ltd. Şti. Yavuz Anul, Adaylar Kablo Tarık Aday, Niğde Plastik Serdar Altuntaş, Aydınlar Petrol Turizm İnş. Nak. Tic. San. Ltd. Şti Numan Aydın ve Postallı Köyü Muhtarı Doğan Yetiş’e teşekkür belgesi verildi. 

Editör: TE Bilişim