Dâhi GEDİK /Editör ÖZEL

 Niğde’nin Bor İlçesinde  faaliyet gösteren Bor Şeker Fabrikasında 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılarak. Şeker-İş Sendika Temsilcisi seçimi gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul toplantısında,davet üzerine  kısa bir konuşma yapan Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun sözleri damgasını vurdu.

 

Cumartesi sabah 09.30’da Bor Şeker Fabrikası İşçi Restaurantuında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısına Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu , Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, CHP İl Başkanı Doğan Şafak, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tecimer ve CHP Bor İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş katıldılar.

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.Genel Kurul açılış konuşması yapan Bor Şeker-İş Şube Mevcut Başkanı Hasan Hüseyin Gümüşbaş konuşmasında,’’1999 depremi sonrası çıkan kanunlar sebebi ile düzenleme yapılan emeklilik yaşı çok yüksek ve Fabrikamıza uzun yıllar mevsimlik olarak çalışan kampanya işçilerinin her yıl 120 iş günü çalışıyorlar. Bu da ortalama 3500 iş günü olarak kayıtlara geçiyor ve emeklilik yaşına ulaşanlar için büyük bir problem oluyor. Tıpkı Bağ-Kur sigortalılarında yapılan düzenleme gibi geriye dönük borçlarının yapılandırılması konularında hem  hükümeti temsilen hemde Meclis Çalışma Komisyonunun etkin ve aktif bir üyesi olarak salonda bulunan Milletvekilimizden bu konuda çözüm bulmasını talep ediyoruz’’dedi.

Bor Şeker-İş Şube Mevcut Başkanı Hasan Hüseyin Gümüşbaş, konuşmasının ardından Kurul Divan Teşekkülü için Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök’ü Kurul Divan Başkanlığına önerdi. Yapılan oylamada, salonda buluna delegelerin oy çokluğu ile seçilen Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök kısa bir teşekkür konuşması yaparak aday adaylarına da başarılar diledi. Gök, Genel Kurul’a misafir olarak katılan Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti. Vekil Selamoğlu teşekkür ve başarı dileklerini sunarak başladığı konuşmasında  , ‘’Bu gün Bor Şeker Fabrikasına gelince, yıllar öncesine ,geçmişe gittim. Rahmetli Cumhurbaşkanımzı Turgut Özal’ın açılışını yaptığı günlere gittim. Ben çiftçi kökenli bir insanım ve fabrikamıza benimde emeğim geçti, alın terim döküldü. Bu Fabrikanın Niğdeye ve ilçemize katkıları çok büyük, 600 üreten çalışanı ile Niğde ekonomisine 15 Milyon türk Lirası katkısı var. Sendika Temsilcimiz özelleştirme ile ilgili bir serzenişte bulundu, bizim hükümetimiz zamanında alınmış bir özelleştirme kararı değildir. Geçmişteki hükümetler çıkartmıştır. Burada aranızda iken, açık ve net olarak şunu ifade etmek isterim Niğde milletvekili olduğum sürece ilimin Şeker Fabrikasının kapanmasına asla müsaade etmeyeceğim ve kanımın son damlasına kadar da karşı çıkacağım. Geçici işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Ben Niğde milletvekili olarak, Bor’un bir evladı olarak yanınızdayım, emrinizdeyim ‘’Dedi.

Salonda uzun süre alkışlanan Milletvekilinin konuşmasının ardından

 Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök’ün divan başkanlığında faaliyet raporlarının okunmasının ardından, Aday adayları olan başta mevcut sendika temsilcisi Hasan Hüseyin Gümüşbaş olmak üzere, Erol Kaynak ve Celal Tuğrul kısa birer konuş yaptılar. Konuşmaların ardından  110 delege oy kullanmaya başladı.

Saat 17.00’de açılan sandık sonucuna göre  Mevcut sendika temsilcisi Hasan Hüseyin Gümüşbaş 50, Erol Kaynak 42 , Celal Tuğrul ise 14   oy alırken, sandıktan 2 geçersiz ve 2 oy ise boş çıktı.  Yapılan seçim sonucuna göre  Bor Şeker-İş Şube Başkanlığına Hasan Hüseyin Gümüşbaş tekrar seçildi.

Fotoğraflar izinsiz yada kaynak göstermeden alınamaz... izin için [email protected]

Editör: TE Bilişim