Bor Sebze pazarı, Belediye’nin insan odaklı, sağlıklı ve uygulanabilir hizmetleri olarak sırasıyla hayat bulmaya devam ediyor.
Erat; "Andezit Kaplama Örnek Uygulama" Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Andezit kaplama örnek uygulama çalışmalarını Sebze Pazarına giriş ve çıkışı sağlayan 4 ayrı eski beton basamakları halkın istek ve beklentilerini dikkate alarak baştan sona andezit taşı kaplayıp yenileme çalışmalarına hız verdi.
Meşhur Bor Pazarının daha kullanışlı hale getirilmesi için Bor Belediyesince yapılmakta olan 1. Etap Kapalı Modern Pazar alanı ardından 2. Etap Modern kapalı Modern Pazar alanı yapımı hızla devam ediyor.
Mevcut sebze pazarına yayaların giriş-çıkışını yaptığı eski beton basamaklı 4 ayrı merdiven yeniden şekillendirilerek andezit taşı ile kaplanmasına hız verildi. Vatandaşların daha rahatça ulaşımını sağlaması ve güzel görünümlü yaya yürüyüş akışının rahatlaması sağlanması amaçlanıyor.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Halkımızın talepleri doğrultusunda belediye olarak projelerimizi tamamlamaya devam ediyoruz. Kentimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimini sağlayacak olan alt yapılara önem veriyoruz.
1 Yıl gibi kısa sürede; Sebze Pazarımızın daha kullanılır modern hale getirilmesinde 1.Etap kapalı alanı ve içerisinde çay ocağı, dinlenme odası, zabıta odası, emanet ve tuvaletleri olan yeni ek binası ve yürüyen merdiveni ile birlikte tamamlayıp kullanıma hazır hale getirdik. Sebze Pazarına alış-verişe gelen vatandaşlar ve satıcı, seyyar bastacı esnaflarımız yağışlı ve güneşli günlerde de rahatça alış verişini uzun süre burada kalarak yapabilmektedir. Yine oluşan yoğun talep üzerine 2.etap kapalı modern Pazar alanı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yakın zamanda burasını da halkımızın hizmetine kavuşturmayı amaçlıyoruz.
Yakın zamana kadar eskiden betondan yapılı bozulmaya yüz tutmuş olan pazara iniş yaya girişini sağlayan 4 ayrı yerde ki beton basamaklı merdivenler yayaların daha sağlıklı kullanmaları ve kentin görünümünü güzelleştirecek olan şekliyle “andezit kaplama örnek uygulama” çalışmasını başlattık. İleride bu merdiven basamakların üzerini de kapalı şekle dönüştürmeyi hedefliyoruz. Pazara inen Bayır Sokak, İstasyon köprüsünün her iki yanı başındaki Çağrı Market ve Akdemir Eczanesi yanıbaşından inişler ve Eski Sanayi sokağına paralel olan İstasyon caddesinden Sebze Pazarına ulaşan ara yaya basamaklı yollarında andezit taşı kaplama merdiven basamağı yapım çalışması yaklaşık 1100 m2 olarak yapılması planlanmaktadır dedi.








Editör: TE Bilişim