Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne yeni yapılacak olan caminin temeli atıldı. 

Bor Karma OSB Bölgesi Camii Yaptırma Derneğinin yaptırdığı ve Sanayi bölgesinde bulunan bazı fabrikaları desteği ile yapılacak caminin temeli düzenlenen törenle atıldı. Cami Temel atma töreninde Diyanet İşleri Eski Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın ettiği dua sonrası temel atıldı.

Temel atma törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı İbrahim Taşkın, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Diyanet İşleri Eski Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan Diyanet İşleri Eski Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Sevgli Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret edince birinci eylemi camii yaptırmak oluyor. Camii Cem eden birleyen birleştiren demektir. Mihrabıyla mabet, kürsüsüyle mektep, minberiyle devlet bir camii. Bizim milletin evladı sevgili Peygamberimizin bu örnek hareketini kendisine tablolaştırmış gurbet ele gidince asgari ücretten geliri olan kardeşlerimiz birbirinden güzel camiler yaptırmış. Dendi mi ki Türk beldesi, gözüm al bayrak arar, kulağım ezan sesi” dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise bir konuşma yaptı. Kavaklıoğlu, “Atalarımız ilk mühür olarak Camii yapmış, yanına da hamam yapmışız ve böyle yolumuza devam etmişiz, Avrupa’nın ortasına kadar böyle gitmiş. Ne kadar çok mezarlarımız var, ne kadar çok insan ölmüş. Bu dünyada ne kadar çok insan yaşamış ölmüş gitmiş. Bunların içinde krallar var, mümin insanlar var, Allah dostları var. Milyonlarca böyle devam etmiş gitmiş” dedi.

Törende son olarak konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, OSB yönetim kurulandan belirlenen bir meblağı Cami yaptırma derneğine vereceklerini söyledi. Kılıç konuşmasına şöyle devam etti; “Merhum Akif diyor ki “Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” yani sonsuza kadar vatan toprağının üzerinde semalarda ezan sesi çınlamalıdır. Hayrı olanlara teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Bor OSB yönetim kurulu olarak kendi kaynaklarımızdan bir meblağı bu camii için kullanacağız ve derneğin hizmetine vereceğiz" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim