Bor Umut Sağlık ve Kültür  Derneği (Umut-Der),Bor  merkez Kardeş İl edindiği Şırnak  ve yurtdışı Kenya'da yaşayan 100 'den fazla  ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıttı.



Kesilen kurbanların etleri, kurban için hazırlanan özel paketlerde, dernek yetkilileri ve gönüllüleri tarafından bizzat ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürülerek teslim edildi. Dernek, bağışlanan kurbanların etlerinin tamamını bayram boyunca gönüllüleriyle dağıtarak, ihtiyaç sahiplerine bayramda bayram coşkusu yaşattı.


Umut -Der  Başkanı Azmi Şağban yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi yüzden fazla aileye gönüllü arkadaşlarla beraber et dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Ziyaret ettiğimiz evlerde bizi karşılayanların gözlerindeki sevinç her şeye bedeldi. Sadece et dağıtımı yapmadık, aynı zamanda ailelerin başka ihtiyaçlarını da giderdik.

Bu paylaşım sadece bugün kurbanla kalmaması gerektiğinin altını çizen Şağban "Genel manada her şeyimizi paylaşmalıyız. Bu organizasyonu ileride çok daha fazla genişleterek yapmak istiyoruz. Kurbanın amacı da bu." diye konuştu.


Bu işi yapmak gerçekten ayrıcalık olduğunu ifade eden Şağban "Birçok insan sevdiğiyle yanında. Ama bizler gerçek sevgilinin sevgisini kazanmak ve rızasını kazanmak için buradayız. Bu, çok önemli bir görev. Bizim dostlarımız, kardeşlerimiz dünyanın birçok yerinde kurban eti dağıttı. Birçok ihtiyaç sahibi aileye Kurban Eti ulaştırmak için Şırnak , Kenya ve Bor 'da et dağıtımı yapan dernek yetkili ve gönüllülerine teşekkür ediyorum." dedi.






Editör: TE Bilişim