İlçemizin istihdam kaynağı Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün gelişmeye devam ediyor.  Gerek yerli gerekse yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan bölgede, sanayicilerin işlerinin aksamaması, yeni yatırımların sorunsuz faaliyete geçebilmesi için hem altyapı hem üst yapı çalışmaları Bölge Müdürlüğünce aralıksız sürdürülüyor.

BOR KARMA VE DERİ OSB'DE DEĞİŞİM SÜRÜYOR

Çevre düzenlemesi konusunda da faaliyetlerine devam eden Bölge Müdürlüğü, ana cadde ve sokakların her noktasını enerjide verimlilik amacını göz önünde bulundurarak, geceleyin sorunsuz bir şekilde aydınlatılması çalışmalarına başlandı. 

HEM AYDINLATMA KALİTESİ HEM ENERJİ VERİMLİLİĞİ SAĞLANDI

 Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünden yapılan son çalışmalar hakkında yapılan açıklamada;  “Bölgemizde Enerji Verimliliği Yüksek LED Aydınlatma Sistemine geçiyoruz.
Yeni istihdam ettiğimiz üç elektrik  teknisyeni  personelimizi de dahil ederek hafta sonları 17 adet trafomuzun bakımlarını gerçekleştirdik, hafta içi de aydınlatma hatlarımızı yeniliyoruz. %60 daha tasarruflu, kör nokta bırakmayan, yüksek ışık kalitesine sahip armatürleri kullanıyoruz. İlk etapta ana caddelerdeki 280 adet her biri 250 W gücündeki armatürü yenileyerek yerine 125 W LED armatürler ile yenileyerek bölgemizin gece aydınlatma kalitesini ve aydınlatmada enerji verimliliğini artırdık. 

Bor Muhtarlarına  112 anlatıldı Bor Muhtarlarına 112 anlatıldı

KAYNAK TASARRUFU SAĞLANDI

İkinci etapta ise ara caddelerdeki 320adet armatürün de değişimi sağlanarak toplamda 600 adet LED armatürün değişimi sağlanmış olacaktır.
600 adet LED armatür dönüşümü ile 219.000kw/saat (142.350TL/yıl) enerji ve malî kaynak tasarrufu sağlanmış olacaktır. Vergi teşvikinden yararlanarak ilk etabın 280 adet LED armatürü için 233.335 TL müdürlüğümüz bütçesi ile alınmıştır.” denildi. 

Editör: TE Bilişim