İlimiz Bor İlçesi, Kızılca Köyünde yaşayan vatandaşlarımız ve muhtarlığın talepleri doğrultusunda Bor Karma ve Deri İhtisas OSB arıtma tesisi çıkış suyu deşarjının yapıldığı sulama kanalında biriken katı çökeltiler toplanarak kanalda meydana gelebilecek taşkın riski bertaraf edildi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Valisi ve Bor Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı  Yılmaz ŞİMŞEK ; “Bor OSB Yönetim Kurulu toplantılarında OSB Müdürlüğümüz, Kızılca köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızın Kızılca Deresi ile ilgili taleplerini dile getirdi. Sahada yaptığımız inceleme sonucunda OSB Arıtma Tesisinden deşarj edilen sudaki katı madde yoğunluğu ve uzun süredir temizlenmemesi sebebiyle sulama kanalının yarıya kadar dolduğunu ve bu durumun civardaki tarlalara taşma riski oluşturduğunu gördük. Akabinde DSİ 45. Şube Müdürlüğü tarafından DSİ 4. Bölge Müdürlüğünden temin edilen araçlar vasıtasıyla 4.000 metre uzunluğunda bir kanal temizliği yapılarak yaklaşık 6.000 m3 atık malzeme kanaldan çıkarıldı. 


Bu ve benzeri sorunlarla bir daha karşılaşılmaması için deşarj noktasında bulunan menfez altı hattını da 300’lük boruları 800’lük yenileriyle değiştiriyoruz. Bu hatta 150 metre uzunluğunda yeni borulama ve baca imalatlarımız olacak. Bu işin azami on gün içerisinde bitmesini planladık.


Bor Karma OSB Atıksu Arıtma Tesisinin istenen düzeyde ve kalitede çıkış suyu verebilmesi amacıyla teknik projelendirme ve sanayi tesisleri debi ölçümlerine ve atıksu analizlerine de başladık. Bu noktada ASOB ÇEV (Ankara Sanayi Odası Çevre Mühendislik Hizmetleri İktisadi İşletmesi) ile de bir yıllık danışmanlık hizmeti sözleşmesi imzaladık. ASOB ÇEV teknik ekibi OSB içi ölçüm ve etütlere başladı ve üç ay içerisinde tamamlanacak bu süreçten sonra Arıtma Tesisi Islah projesini ve uygulamalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bahsettiğim bu çalışmalar bittiğinde Bor Karma OSB’nin arıtma tesisi ve deşarj suyu probleminin kesin olarak ortadan kalkacağını öngörüyoruz.


Bu noktada, DSİ 45. Şube Müdürü Ahmet ELBASAN’a ve Bor Karma OSB Müdürlüğümüze kurumlar arası uyumlu çalışmaya güzel bir örnek teşkil ettikleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar temenni ediyorum. “ dedi.

Öğrencilerden Ramazan yardımı Öğrencilerden Ramazan yardımı

Editör: TE Bilişim