23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  sabah 11:30 saatlerinde Bor Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.
 
İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru  ve beraberindeki heyet İlçe Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğinde hasta yatan çocuklara hediyeler verdiler ve bayramlarını kutladılar.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sembolik olarak yapılan devir teslim töreni 24.04.2019 tarihinde gerçekleşti. Kutlamalar kapsamında İlçe Kaymakamımız Bekir Sıtkı Dağ koltuğunu Mehmet Güleç ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Eylül Eslem Demirbilek'e devretti. Eylül Eslem Demirbilek tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bayramını kutlayan İlçe Kaymakamımız Bekir Sıtkı Dağ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarılarının devamını diledi.
 
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğleden sonra Bor Kayabaşı Parkta devam etti. Kayabaşı Parkta bulunan Antik Tiyatro alanında Çocuk Şenliği yapıldı.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Garnizon Komutanı İkm. Alb. Sinan Şentürk, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, kurum müdür ve amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Bor Kaymakamlığı başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bor Belediyesinin katkıları ile  tarafından düzenlenen Çocuk Şenliğini izlemek üzere binlerce kişi antik tiyatroyu doldurdu.
 
Antik Tiyatroda sahne alan minikler birbirinden güzel gösteriler sundular.  Bor İlçesindeki okullardan öğrencilerin sunduğu gösteriler izleyenleri hayran bıraktı. Folklor gösterisi, spor gösterisi, kısa tiyatro gösterisi ve çeşitli  rontlar gibi birçok  etkinlik sunuldu. Alanda bulunan çocuklara uçurtma, fırıldak ve top gibi çeşitli oyuncaklar hediye edildi. Kayabaşı parkta Borlular gün boyu çocukları ile birlikte güzel bir şenlik yaşadılar.
 
 
 
Editör: TE Bilişim