2011 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetine devam eden  Hüdayi  Kur’an Kursu  Bor , çevre il ve ilçelerden gelen öğrencilere  yüce Kur’an’ımızı  okuma,anlama  ve yaşama aktarma noktasında  yüzlerce öğrenciye hizmet verdi  ve bu kutlu yürüyüşe devam ediyor.

Haber; Muharrem TEMEL


Özellikle hafız yetiştirmek  üzere hizmete giren Hüdayi  Kur’an Kursu   başta dernek  yetkilileri olmak üzere  diyanet , cemaat dayanışması içerisinde  faaliyetine devam etmekte. Bor'da yıllardır eksikliği hissedilen hafızlık müessesini hayata geçirerek Müslümanlardan önemli bir sorumluluğu üstlenmiş  durumda.


Hali hazırda 20 hafız adayı öğrenciden  5 öğrenci hafızlığını  başarıyla tamamlayarak  hafızlar halkasına katıldı. Diğer  Kur’an  öğrencileri de  gece gündüz Allah’ın kelamını okuyarak  bu nurlu yolda emek vermekte.  Ayrıca Kur'an Kursu öğrencileri  İmam Hatip Lisesine de Aaçık Öğretim olarak devam etmekteler.


Kur’an Kursu öğreticilerinden Harun Taşcı, kurs hakkında şunları söyledi:  “Kursumuz  Bor ilçemizde resmi alanda tek yatılı Erkek Kuran kursudur.  Hüdayi  Kur’an Kursu   10 yıllardır hafız çıkarmayan ilçemizin  büyük bir eksikliğini gidermiştir.  Bu müessenin  devam etmesi bir zarurettir.  Bütün Bor halkının elbirliği ve gönül birliği yaparak bu müesseseyi yaşatması lazım. Maddi ve manevi anlamda  desteklemesi  gerekir.Unutulmaması lazım ki  bu yetişen gençler gelecekte din hizmetkârı olacak  neslimize  dinini öğretecek, vatan ve milletimizin teminatı olacaklardır. Bu hizmete  katkısı olan bütün hayırsever vatandaşlarımıza  teşekkür ederken  tekrar hatırlatmak isterim ki bütün yavrularımızın bu tür Kur’an eğitiminden geçmesi , zarüretidiniyesini öğrenmesi farzdır." dedi.








Editör: TE Bilişim