Niğde İl Özel İdaresinin kendi imkanlarıyla yaptığı Bor Gökbez Göleti tamamlanarak hizmete açıldı. Gölet 992 dekar alan sulayacak

 

Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ Bor Gökbez Göletinin tamamlanmasında dolayı birer açıklamada bulundular.

 

İlimizde tarımsal sulamanın önemine vurgu yapan Milletvekili KAVAKLIOĞLU, Konya Ovası Projesi (KOP) kaynaklarının ilimizde verimli ve etkin bir biçimde kullanılarak kapalı sistem sulama tesisi yapımında büyük bir atak yapıldığını belirtti. KAVAKLIOĞLU bunun yanısıra geçmiş yıllardan sari ihale edilerek süregelen Bor Gökbez Göleti'nin de özel idare imkanları ile tamamlanarak hizmete açıldığı müjdesini verdi.     KAVAKLIOĞLU konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları kaydetti;

         "İlimizin tarımsal sulamanın önemini her platformda vurguluyoruz. Tarımsal sulamada Niğde 2010'lu yıllarla birlikte bükük bir ivme yakalamış ve belki de geçmiş 50 yılın acısını çıkaracak biçimde göletlere kapalı sistem sulama tesislerine sahip olmuştur. Bu üreticimizin yıllardır hasretini çektiği bir gelişme idi. Sulu tarım yüzdesi her yıl ilimizde artmaktadır.

         Şüphesiz ki KOP İdaresinin kurularak Konya Ovasının rehabilite edilmesi için yaptığı çalışmalar gerek ilimiz ve gerekse bölgemiz için son derece büyük önem taşımaktadır. KOP kaynakları ile son üç yılda 50'ye yakın irili ufaklı tesis bitirilmiş/bitirilme aşamasına gelmiş ve üreticinin hizmetine sunulmuş/sunulacaktır.

         Bunun yanısıra il özel idaremizi de kendi imkanları ile tarımsal altyapı alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Gerek tohumluk desteği ile gerek açık kanal onarım ve inşaatlarıyla ve gerekse devasa göletlerle.

         Gökbez göletimiz il özel idaresinin yoğun çalışmalarıyla tamamlanarak üreticimizin hizmetine sunulmuştur.1.84 milyon liralık yaklaşık maliyetli iş, 1.27 milyon lira sözleşme bedeli üzerinden tamamlanmıştır. 580 bin metreküp su tutma kapasiteli gölet 992 dekar alan sulamaya açılacak." dedi.

         Milletvekili Ömer SELVİ ise yaptığı değerlendirmesinde;

         "Su olmazsa hayat olmaz. Bu gerçekle hareket ediyoruz ve ilimiz için suyun bir damlasını bile boş yere harcama lüksümüz olmadığını biliyoruz. İl Özel idaremiz gerekli jeofizik etütleri gerçekleştirerek su tutma kapasitesi bulunan çay ve derelerin üzerine göletler inşa ederek üreticimizi destekliyor.

         İl Özel idaresinin yürüttüğü projelerden birisi de Bor Gökbez göleti idi. İdaremiz üstün bir gayret ile çalışarak göleti yöre halkına sunmuşlardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor göletin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.









Editör: TE Bilişim