Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Türkiye’de ilk defa kurulacak olan Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin nihai ve son toplantısına katılmak için Ankara’ya gitti.

 
Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında gerçekleşecek toplantıda 11 tane Bakanlığın genel müdür seviyesinde temsilcisi katılacak.


Ankara’ya gitmeden önce açıklamada bulunan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, kurulacak olan Bor Enerji İhtisas Enerji Endüstri Bölgesi’nin, iki Keban Barajı büyüklüğünde elektrik üretiminin olacağını ifade ederek, bin 400 civarında vasıfsız elemanın istihdam edileceğini söyledi.


Vali kılıç şunları kaydetti: “Türkiye’de ilk defa kurulacak olan Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin nihai ve son toplantısı yapılacak. Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının müsteşarının başkanlığında yapılıyor. Yaklaşık 11 tane Bakanlığın genel müdür seviyesinde temsilcisi katılacak. Bende Niğde’den katılacağım. Bu toplantı son toplantıdır. İnşallah bakanlar kurulana kararımız gidecek. Çok kısa bir gelecekte de resmi gazetede yayınlanarak Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin hukuken kurulacağını, fiilen de çok çabuk tamamlanacağını umuyoruz. Bor halkımızın için çeşitli sektörleri peşine takacak ve geleceğe çok güçlü bir şekilde taşıyacak. 11000 MW elektrik üretmesi planlanıyor. Bu yaklaşık iki tane Keban barajı demektir. Bin 400 civarında vasıfsız elemanın istihdam edilecektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim