Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada; 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre 20.09.2020 Pazar günü saat 22.05’te ’da merkez üssü İlimiz Bor İlçesi Obruk Köyünde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş olup, akabinde ivedilikle tüm çalışma grupları  toplantı yeri olan  Valilik toplantı salonunda kriz yönetimine başlamıştır.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Valimiz Sayın Yılmaz ŞİMŞEK başkanlığında toplanarak durum değerlendirilmesi yapılmış, elde edilen bilgiler ve yerleşim bölgelerinden gelen haberler Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kuruluna sunulmuştur. Ön tespit ve inceleme yapılmak üzere 26 yerel düzey çalışma grubu ekipleri derhal göreve sevk edilmiştir.

Depremin İl merkezi ve diğer ilçelerimizde de hissedildiği, ilk belirlemelere göre yıkılan binaların bulunmadığı, can kaybının olmadığı, 112 acil çağrı merkezine gelen ilk bilgilerden anlaşılmıştır. Köye intikal eden ilk ekibin tespitine göre 7 evin hasarlı olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca Obruk köyüne hasar tespiti için 5 ekip ile çadır ve erzak sevk edilmiş, yeteri kadar arama kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından da tedbiren donanımlı 10 kişilik ekip bölgeye sevk edilmiştir.

Bölgede şu anda sağlık, afad, itfaiye, kızılay, enerji ve jandarma ekipleri çalışmalarına devam etmekte olup, Kızılay ikram aracı olay yeri olan Obruk köyüne ulaşmıştır.

Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir" denildi. 

Editör: TE Bilişim