Bor İlçesinde eskiden bayramlar stadyumda kutlanırdı... Resmiyet yaşanan bu bayramlara bir dönem ülke geneli ile birlikte ara verildi. Bir kaç yıl  okullarda sönük şekilde kutlanmaya başladı. Son bir yıldır bayramlar daha coşkulu kutlanmaya başladı. Bunun en güzel örneği de Bor İlçesinde yaşandı.  



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bor İlçesinde tam bir bayram gibi kutlandı. Bu yıl her zamankinden farklı olarak etkinlikler Bor Kayabaşı Parkta gerçekleştirildi. Bor Kayabaşı Parkta binlerce kişinin katıldığı bir bayram yaşandı. Kayabaşı tiyartro alanda yapılan etkinliklerde her zamankinden farklıydı.  Bayramlar böyle olmalı, halkla birlikte, halkla beraber.

Demek ki... Halkın arzuladığı şeyler yapılınca ilgi görüyor. Bugün Bor'da  kelimenin tam anlamıyla bayram vardı. Çocuklar gibi şen, çocuklar gibi güzeldi...  Sayın Kaymakam ve Sayın Belediye Başkanımızı böylesi görüntüden dolayı tebrik ediyoruz. 

*********

Bor Kayabaşı Park tiyatro alanında binlerce kişinin katılımı ile bir çok etkinlik yapıldı. Yarışmalar, boyama etkinlikleri, sergiler, pandomin ekibi, palyaçolar, şişme oyun grupları, müzikli gösteriler, okulların hazırladığı etkinlikler, sürpriz aktiviteler... 

Niğde tarihinin en kalabalık bayram kutlamasının yaşandığı programda herkes çocuklar şendi. Ellerde akıllı telefonlar çocuklarının anısını çekmek için yarış vardı. Halkın içinde programı izleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile fotoğraf çektirmek her halde onlar için daha farklı bir anı oldu. Bor Belediyesi sadece alanda bulunan çocukları değil, Bor Devlet Hastanesinde yatan çocukları da unutmadı, hastanenin çocuk servisindeki hasta çocuklar bayrama gelemedi ama Bor Belediyesi onlara da ulaştı. 

Saatler süren  programda yerel sanatçılar Oktay Sarıteke ve Ramazan Horasan çaldıkları parçalar ile seyircileri ve çocukları  coşturdu. Grup Hebaa konseri ile bayram kutlaması sona erdi. 


 
Editör: TE Bilişim