"Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında 9 ay süreyle Niğde genelinde 1000 kişiyi iş sahibi yapacak seçmeler Bor'da da yapıldı.
 
Niğde genlinde istihdam edilecek olan 1000 kişinin seçmeleri gerçekleştirildi.

Bor'da "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında çalışacak olan kişilerin seçmeleri, Niğde İşkur Müdürü Mustafa Toköz ve kurum çalışanları tarafından gerçekleştirildi. Yapılacak olan seçmelerin ardından listeler askıya asılarak seçilen vatandaşlar Milli Eğitim, Belediye, İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar ve Müftülükler gibi çeşitli kurumlarda 9 ay süreyle istihdam edilecek. Listelerde kendilerine yer bulan vatandaşlar 27 Ekim tarihinden itibaren iş başı yapılacak.

"Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında iş umudu içerisine giren vatandaşlar Bor'da ki seçmelere yoğun ilgi gösterdi.

Daha önceden 1000 kişinin istihdam edileceğini açıklayan Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen şöyle açıklama yapmışlardı; "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 1000 kişi istihdam edilecek ve 9 ay süreyle iş imkanına kavuşacaklar. Milli Eğitim, Belediye, İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar ve Müftülüklerin çeşitli birimlerinde görev alacaklar. 1000 kişi mülakatla alınacak ve dezavantajlı gruplara öncelik verilecek. Aynı kurumda 18 ay boyunca çalışmış olanlar bir başka kurumda çalışabilmek için tekrar müracaatta bulunabilecekler." diye konuşmuşlardı.

Ayrıca, listelerin kısa bir süre içerisinde askılara çıkacağı belirtildi.
Editör: TE Bilişim