Bor'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Bor İlçe Şehitliğinde çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Bor Şehitliğinde saat 10.00 da gerçekleşen anma programında ebediyete intikal etmiş Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte göndere bayrak çekilmesinin ardından anıta çelenk sunumu gerçekleştirilmesi, ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon komutanlığında görevli Üsteğmen Fatih Güler yaptı. Üsteğmen Güler:” Türk Vatanının ve Milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bir kez daha derin şükran duyguları içerisinde, rahmetle anıyoruz. Ulusumuzun tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Bu destanların yazarı, Niğbolu`da, Varna`da, Kosova`da, Çaldıran`da, Mohaç`ta, Çanakkale`de, Sakarya`da, Afyon`da, Kore’de, Kıbrıs’ta, bayraklaşan yurt topraklarının her karışında, "Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş" Kahraman Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir.

Tarihimizin şeref sayfalarından biri de, bundan 101 sene önce 18 Mart`ta Çanakkale`de yazılmıştır. Türk ulusunun Atatürk`e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkale, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti`nin" ÖNSÖZÜ" dür.
Vatanın ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğü için canlarını vermekten çekinmeyen, bayrağımıza kanlarıyla renk veren, gökleri özgürlük şarkılarıyla inleten, tarihimizi ve geleceğimizi ölümsüzleştiren, görünmez kanatlarını her an üstümüzde duyduğumuz, adlarını taşlarına, anılarını gönlümüze kazıdığımız, bugünleri borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimiz!

Temiz kanlarınız ile suladığınız ebedî istirahatgâhınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Emanetinizin ilelebet bekçisiyiz.Konuşmama burada son verirken, başta Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı için üstün bir cesaret ve fedakârlık göstererek hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum. Arz ederim. ”ifadesinde bulundu. 

2 Okul öğrencisi ve asker şiirler okuması ardından Şehitler defterine İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı İkmal Bakım Albay Erol Çetin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat duygularını ifade ederek imzaladılar. Protokol Üyeleri, Askeri erkan, kurum amir ve müdürleri, Şehit aileleri, gaziler, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katılımda bulundu. Katılımcılar Şehitlik ve Şehit mezarlarını ziyaret etti.Şehitlerimizin mezarlarınaçiçek bırakıldı. İlçe Müftüsü Cafer Kılıç tarafından Şehitlerimizin mezarı başında Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi.

Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde saat:10.45’de başlayan Bor Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu “Şehitler Günü Anma Programı” gerçekleştirildi.

Programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bor Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Kenan Yüksel yaptı. Okul öğrencileri tarafından Şehitler anısına şiirler okundu. Sinevizyon gösterisi ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Savaşı” ile ilgi bir oratorya gösterisi ve kısa tiyatrolar gösterileri sergilendi.

GÖZYAŞI SEL OLDU AKTI

Okul öğrencileri tarafından sergilenen “Çanakkale Savaşı” gösterisinde duygulu anlar yaşandı. Kahraman Şehitlerimizin Çanakkale’de bundan 101 Yıl önceki anlarını tasvir eden “Kınalı Kuzu ve Çanakkale Geçilmez” ifadeleri izleyicileri gözyaşına boğdu. Hep bir ağızdan Çanakkale Marşı okunması ardından tören son buldu.

Programa Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı İkmal Bakım Albay Erol Çetin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Şehit Aileleri, Gaziler, 21.İkmal Bakım Komutanı İkmal Alb.Abdil Demirkaya,İlçe Emniyet Müdürü Naki Murat Toker, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jnd.Yzb. Murat Uzunbayır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Güçlü, Askeri Erkan, İl Encümen Üyeleri. Belediye Meclis Üyeleri, Müdürü Mehmet Karaca, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler, polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezindeki programın ardından Garnizon Komutanlığı sosyal salonunda Şehit aileleri ve Gaziler için yemek ikramı yapıldı.
Şehitlerimizin ruhuna, Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılıç tarafından Yasin-i Şerif ve dualar okundu.

Protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilenerek gönüllerini aldılar.

SİZLER BİZLERE ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ 

Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, misafirlere yönelik konuşmasında;” Değerli annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz. Türk’ün iman gücüyle verdiği mücadelelerle bu vatanımız, namusumuz, geleceğimiz için gözünü kırpmadan kendi canını feda ederek, Şehitlik ve Gazilik makamına erişmişlerdir. Emperyalizmin kirli yüzü hala değişmemiş,101 Yıl geçti hala emperyalistler, uşakları ve piyonları hedeflerine ulaşamayacaktır. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bizlerin en büyük değerleridir. Kahraman Şehitlerimizin yakınlarının ve Gazilerimizin her zaman yanında olduk ve her daim olmaya da devam edeceğiz.Bu vatanımızda rahat ve özgür yaşıyorsak şehit ve gazilerimizin bizlere hiçbir karşılık beklemeden canlarını feda eden kahramanlarımızın hediyesidir. Hepsini dualarla yad ediyoruz. Onların makamı en yüce makamıdır. Hatıralarını bir millet olarak kucaklıyoruz. Siz Şehitlerimizin Aileleri, Gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri “Sizler bizlere Şehitlerimizin Emanetisiniz” ifadelerinde bulundu.

Kaymakam Abdullah Küçük ve Protokol Üyeleri Şehit Aileleri ve Gaziler ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Yemeğin ardından Bor'daki program sona erdi.


Bor'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle bir program düzenlendi.Bor İlçe Ş...

Ali Akbaş tarafından gönderildi 18 Mart 2016 Cuma
Editör: TE Bilişim