Bor Belediyesi  devam ettirdiği çalışmalarıyla birlikte  modern yaşabilir kent olma yolunda hızla ilerlerken  , şehrin görünebilir tarihi dokularını gün ışığına çıkartmış oldu.



Yol,çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına devam eden Bor Belediyesi , bir yandan da virane evlerin yıkımına devam ediyor.Yıkılan binaların çevre düzenlemesi yapılarak dar olan sokaklar genişletiliyor.Diğer yandan yeni yapılan üç şeritli Bor-Niğde çevre yolunda durak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla modern yeni camlı kapalı yolcu durağı kentin belli noktalarına monte ediliyor. Ayrıca duraklar, daha önceki çalışmalarda eksik kalan ve ihtiyaç duyulan bölgelere yerleştirilecek. Bölgelerin konumuna göre büyüklükleri ayarlanacak. Kent merkezinden çıkan bazı duraklar değerlendirilerek kırsal bölgelere ve konut alanlarına konulacak. Bor Belediyesi durak ihyacı olan bölgeleri tespit etmeye devam ederken, Bu çalışma da kısa sürede tamamlanarak, yeni durakların konulması öngörülüyor.

 Yenilenen durakların düzenli olarak bakımlarının yapılacağı belirtilirken, özellikle yağışlı mevsimlerde sığınma bölgesi olan duraklar vatandaşı ıslanmaktan korurken yeni modern duraklar yaz aylarında da güneş ışınlarının zararlı etkilerini önlüyor.


Çalışmaları yerinde inceleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , ilçeyi modern seviyeye  nasıl çıkartırız düşüncesiyle  çalışmalarının sürdüğünü belirtirken , artık dönemimizde teknoloji  ve icatlar çok gelişti.Şu anda kentin eksik gördüğümüz yerlerine son teknoloji durakları monte ediyoruz.Bu duraklar özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının  zararlı etkilerini önlüyor.Sadece durak çalışmalarımız bununla bitmiyor.Diğer taraftan yeni monte ettiğimiz durak yerlerinden çıkan duraklarımızında bakımını yaparak kentin neresinde eksik bir yer var ise oraya monte ediyoruz.Artık vatandaşlarımız kışın yağmurun yazın ise sıcağın altında  araç beklemeyecek.Amacımız vatandaşlarımıza hizmet etmek , ilçemize hizmet etmek.İnşallah bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz , şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim