Bor Belediyesi, soğuk hava şartlarına rağmen kış nedeniyle bozulan kaldırım ve yolların asfalt tamiratlarına devam ediyor. Yağışlı ve soğuk kış şartlarında deforme olan asfalt kaplamalarını tamir eden Bor Belediyesi, hava şartlarının elverdiği yağışsız günlerde parke tamiri ve sıcak asfaltlama ile yol tamiratlarını yapıyor.

 

Bor İlçesi  genelindeki asfalt kaplı yol ağının tamamında kış nedeniyle bozulan yerlerde tamirat çalışmaları yürütmeyi planlayan Bor Belediyesi, bahar aylarında başlaması gereken çalışmaları öne alarak ana arterlerde ve acil müdahale edilmesi gereken bölgelerde kış şartlarında tamirat çalışmaları yapmak kaydı ile kent içi trafiğin aksamadan yürümesini sağlıyor.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, kış şartlarında asfaltın hasar gördüğünü ifade ederek, özellikle yoğun araç trafiği olan bölgelerde tamirat yapıldığını ifade etti. Erat, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yıl sert bir kış yaşıyoruz. Hava sıcaklıkları uzun yıllar ortalamalarının çok altında seyrediyor. Yağış miktarı da geçmiş yıllara oranla daha fazla. Bu münasebetle Bor genelinde asfalt kaplamalarında da hasarlar meydana geliyor. Biz kış şartlarının devam ettiği bir ortamda dahi asfalt tamiratlarını sürdürmekteyiz.
Bor Belediyemiz Fen İşlerine bağlı ekip ve araçlarımızla muhtelif bölgelerde tamiratlar gerçekleştiriyoruz. Havaların düzelme eğilimi göstermesi akabinde asfalt çalışmalarını yoğunlaştırarak kent genelinde tamiratları kısa sürede tamamlayacağız. Şimdiki önceliğimiz ana arterlerdeki ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki aciliyeti olan bölgelere yönelik uygulamadır.

 

Erat açıklamasının devamında ; Bor İlçemizde son zamanlarda proje çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hizmet çalışmaları (doğalgaz ve elektrik kablolarının yeraltına alınması)  tamamlandığında şehir genelinde bozulan yollar yeniden sıcak asfaltlama çalışmaları başlanacak. Kent merkezinde elektrik kablolarının yeraltına alınması çalışmaları hızla devam ediyor. Kentin sokak aydınlanma direkleri bu kapsamda yenilenmiş olacak. Bu süreç içerisinde doğalgaz ve elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları da ileriki zaman içerisinde tamamlanacak. Çalışmaların tamamlandığı bölgelerde, yollar yeniden asfaltlanarak, kent genelinde bozuk yol kalmamak kaydı ile bütün asfalt kaplaması yenilenmiş olacak. Vatandaşların talepleri doğrusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dedi.


Editör: TE Bilişim