Bor’da Bor Belediyesi tarafından organize edilen İftar Çadırı günlük 1000 kişinin iftar açabileceği Ramazan ayı süresince büyük ilgi görmeye devam edecek.

Bor Belediyesi, Ramazan ayında gelenekselleşen 1000 kişilik İftar çadırını kurdu. Bor İstasyon Caddesi üzerindeki Üstün Park üst bahçesinde kurulan Bor Belediyesi’ne ait Ramazan çadırında günlük 1000 kişinin iftar açabileceği ve tamamen hayırsever vatandaşların katkıları ve Bor Belediyesinin organizasyonunca gerçekleştirileceği belirtildi. 

Konu hakkında açıklama da bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, “ Bor İlçe halkı olarak her zaman yoksul ve yardıma muhtaç insanların yanında olan,  onların sıkıntılarına ortak olan,  gidermek için çaba içerisinde bulunan, her zaman onları yanlarında yalnız bırakmayan ve yanında olan bir kentin evladı ve Belediye Başkanı olmaktan mutluluk duymaktayım. Atalarımızdan bu güne kadar yaşanıp gelen geleneği yaşatmaya devam edeceğiz. 

Belediyemiz Ramazan ayı münasebetiyle büyük ilgi duyulan bir dizi Ramazan programı hazırlamış olup, halkımızın hizmetine sunmayı amaçlamaktadır. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmekte olduğumuz hayırlı işi bu yılda da tekrar geleneksel hale getirmenin idrakini yaşamaya çalışıyoruz. Bu yıl tekrarına erişmenin mutluluğunu halkımızla birlikte hep beraber huzur, mutluluk ve birliktelik içerisinde yaşatacağız. Günlük 1000 kişilik iftar çadırı bu yıl da Ramazan ayı dolayısıyla bir ay boyunca Üstün Park’ta kurulan iftarda halkımızın hizmetinde olacaktır. İftar çadırımız fakir ve kimsesizlere hizmet vereceği gibi, yolda kalmış veya bir şekilde evine kavuşamayanlara da hizmet edecektir. Yoksul ihtiyaç sahibi evinden ayrılamayan rahatsız ve yaşlı vatandaşlara organizasyon içerisinde iftar yemekleri zamanında yetiştirilecektir. Ayrıca Ramazan ayının kutsiyetini yaşamak, haz almak amacıyla iftar çadırımızda iftar açmak isteyenlerde misafirimiz olacaklardır” dedi.

Sosyal Yardımlaşmanın Merhamet ve şefkat duygularının yoğun yaşandığı Ramazan ayı boyunca bu hizmetin devam edeceğinin altını çizen Belediye Başkanı ERAT, iftar çadırı için hazırlanan yemeğe katkı sunmak isteyen hayırsever işadamı, esnaf ve vatandaşlarımızın katkılarının kabul edilmekte olduğunu da belirterek, hepsinin gayret ve hayırlarının Yüce makamda kabulünü ve Mübarek Ramazan ayın da İlçemizin, milletimizin ve ülkemizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, hayırların, ibadetlerin kabulünü ve sağlık, afiyetler içerisinde tekrarına erişilmesi dileğiyle Mübarek Ramazan ayının herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Tüm halkımız davetlidir.”  şeklinde açıklamada bulundu.



Editör: TE Bilişim