Bor Belediyesi Zabıta ekipleri, ani denetimler yaparak İlçe genelindeki ekmek fırınlarını ve ekmek satan market ve bakkalları denetledi. Hijyen ve ekmek gramajı hususunda denetleme yapan ekipler gramajı düşük olan ekmeklere ise el koydu.
Bor Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayı münasebeti ile ekmek fırınlarında sık denetimlerine devam ediyor. Zabıta Ekipleri yaptığı denetimlerde, iş yeri çalıştırma ruhsatı ve ekmeklerin gramajlarını inceledi. Bor’da yapılan denetimlerde ekmek gramajının düşük olduğunu fark eden zabıta ekipleri eksik gramajlı ekmeklere el koyarak iş yeri hakkında gerekli kanuni işlemler uyguladı. Ekmek fırınlarının sağlık ve hijyen kurallarına uygun olup olmadığını da kontrol eden ekipler, Ramazan ayında açıkta satılan ekmek ve gıda maddelerini almamaları konusunda da vatandaşları uyardı.
 Yapılan denetimlerin Ramazan ayı boyunca daha titiz bir şekilde yapılmakta olduğunun altını çizen Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, denetimlerdeki amaçlarının; vatandaşın huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmalarını sağlamak ve esnafları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.
Kurallara uymayan iş yeri sahipleri hakkında yasal işlem yapılacağını kaydeden Başkan ERAT, "Biz denetimlerimizi periyodik olarak sürdürüyoruz. Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecek. Benim temennim fırıncı kardeşlerimizin her zaman ekmek üretimlerini sağlık şartlarına uygun ve gramajları tam şekilde yapmalarıdır. Aksi takdir de belediye olarak sağlıksız üretim yapanlara asla göz açtırmayız. Halkımın ekmeğini asla çaldırtmam.” Dedi.
Başkan ERAT, Belediye Zabıta Ekiplerinin denetimlerde el koyduğu düşük gramajlı ekmekler için açıklamasında; Niğde’de ekmek üreten bazı fırınlar arasındaki rekabet Bor Belediye zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Bor Belediyesi Zabıta ekiplerimiz, fırıncıların fiyattaki rekabetten dolayı ekmek gramajlarında oynama yapmalarını önlemek için Ramazan ayı başlamasıyla birlikte denetimlerini artırdı. Bor’da ekmek üreten fırınlar başta olmak üzere ekmek satan tüm bakkal, market ve fırınlar mercek altına alındı Fırıncılar sağlıklı ve kaliteli ekmek üretmeleri konusunda uyarıldı.
 
 Bor Belediyesi Zabıta Ekipleri nezaretinde bakkal ve marketlerde yapılan denetimler sırasında ekmek satan bir bakkalda düşük gramajlı pide ve somun ekmeklere el konuldu. Yapılan kontrollerde 300 gram olması gereken ekmeklerden 120 tanesinin 280 gram olduğu tespit edildi. Zabıta ekipleri denetimlerinde düşük gramajlı ekmeklerin yine Bor İlçesi dışındaki bazı fırıncıların imal ettiği ekmekler olduğu ve dışarıdan ilçemize satılması için getirilen ekmeklere el konulduğu, işyeri hakkında tutanak tutarak cezai işlem uygulandı. Belediye Zabıta Görevlileri gramajı düşük olan 120 ekmeğe de el koydu.
 
Bor Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından fırın ve alış veriş merkezlerinde yapılan denetimlerde, düşük gramajlı olduğu tespit edilen 120 ekmeğin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Öğrenci Yurduna verildiği kaydedildi.


Editör: TE Bilişim