“Bitki koruma ürünleri bayii ya da toptancı izin belgesi” sınavı 03 Kasım 2012 Cumartesi günü Ankara'da yapılacak.



Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ve depolanması hakkındaki yönetmeliğe göre yapılması gereken 'Bitki koruma ürünleri bayii ya da toptancı izin belgesi' sınavı 03 Kasım 2012 Cumartesi günü Ankara'da yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak sınava girmek isteyen adaylar için sınav kuralları ve takvimi belirlendi. Sınava girecek adayların 18.09.2012 tarihine kadar aşağıda belirtilen belgelerle İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

             *    Başvuru Dilekçesi

             *  Diploma veya Mezuniyet Belgesinin Onaylı Sureti

             *  Nüfus Cüzdanı Sureti

             *  2 Adet Vesikalık Fotoğraf

             *   Transkript (bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş teknikerler için)


Sınava  katılabilmek için, 
Ziraat mühendisi, Eczacı,Ziraat Teknisyeni veya Bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş Tekniker olmak gerekiyor.


Sınava başvuranlar arasında özür durumu olan kişiler gerekli özür durum belgelerini alarak sınavda belirtecekler. Sınava girecek adaylar yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisini getirecekler. Adaylar sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr ve www.gkgm.gov.tr internet sitesinden 06/11/2012 tarihinden sonra öğrenebilecekler.




Editör: TE Bilişim