Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Balcı (Cücü) köyünde 2005 yılından beri geleneksel olarak devam eden “Cücü Beyi İftar Sofrası Etkinlikleri” devam ediyor.
 
“Birlik olduğumuzun adıdır” sloganıyla beş yıldır Ramazan ayında her gün 450 kişiye iftar veren Balcı köyünün geleneksel iftar programına Niğde protokolünden büyük ilgi vardı. Programa Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Ak Parti Milletvekili Ömer Selvi, İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süreyya Güler, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği üyeleri ile Defterk.com yazarları katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Vali Âlim Barut, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Balcı köyü tertip heyetine teşekkür etti. Vali Barut, “Cücülüler yıllardır süren bu gelenekle köylüsüne, özüne ve geçmişine sahip çıkmıştır. Bunu takdirle karşılıyoruz. Unutmayın ki, geçmişi olmayanın geleceği de olamaz. Bu birlik ve beraberliğinizi devam ettirmenizi, köyünüze, geleceğinize, geçmişinize ve toprağınıza sahip çıkmanızı diliyorum” dedi.
 
Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi de, özünü unutmayan Cücülü hemşehrilerini tebrik ederek başladığı konuşmasında böyle anlamlı bir ortamda olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Niğde’de bu birlik ve beraberliğin örnek olduğunu vurgulayan Selvi, “Doğup büyüdüğü toprakların insanlarını unutmayan, Ramazan ayı boyunca burada her akşam iftar veren, bu davranışları ile örnek olması gereken bütün Cücülü hemşehrilerimi takdirle karşılıyorum ve sizleri kutluyorum" diye konuştu.
 
2011 yılının Cücü Beyi Atilla Bayram da, katılan protokole teşekkür ederek başladığı konuşmasında Ramazan ayı boyunca her gün 450 kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi. Anadolu’nun çeşitli illerinde çalışan özünü unutmayan Cücülü hemşerilerin katkılarıyla düzenlenen iftarı beş senedir düzenlediklerini vurgulayan Bayram, “Bu etkinliklerle birlik, beraberlik, kardeşliği güçlendirmek, zengin-fakir tüm hemşehrilerimizi aynı mekanda buluşturmak istedik. Bu iftarların bir amaç değil, birlik ve beraberliği sağlamak için bir araç olduğuna inanıyoruz” dedi.
 
Bor Balcı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Mahmut Doğan da, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Cücü Beyi 6. Yayla Şenliklerine bütün Niğdelileri davet etti.


 
Editör: TE Bilişim