Yarışmada birinci olan Ramazan Gülmüş’e 8 bin TL, ikinci olan Mehmet Zahit Kuş’a 5 bin TL ve üçüncü olan Ayşegül Demirkan ise 3 bin TL ile ödüllendirildi. 

Niğde Üniversitesi Kongre Merkezi 1923 no'lu konferans salonunda düzenlenen programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Alay Komutanı İbrahim Taşkın, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Kurtsan Vakfı Başkan Yardımcısı ve KADİGER Kurucu Başkanı Meltem Kurtsan, Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan ve yarışmaya katılan proje sahipleri katıldı.

Programda konuşma yapan Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, günümüzde bilginin paradan daha önemli hale geldiğini belirterek, ''İnovasyonun temellerinde, paradan ve bilgiden daha büyük bir gerçek var. Gururla söylemek isterim ki Niğde'de bunlardan bir tanesi. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak bizimde bir fikrimiz var diyoruz. İki yılda bir düzenlediğimiz iş fikri proje yarışması bizim fikrimizin hayat bulmuş halidir. Proje katılımcılarının hayat bulan fikirleri ise sadece bizlerin değil tüm paydaşların ve ilimizin en büyük kazanımıdır.

Daha önce düzenlemiş olduğumuz iş fikri proje yarışmalarında başarı gösteren ve ödül almaya hak kazanan girişimci adaylarımızın kimisi iş fikri ile ilgili patent aldı, kimisi projesini hayata geçirmek için hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. İş fikri yarışmamızın amacına ulaştığı görmek de bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Özel bir detayı sizlerle paylaşmak istiyorum. İş fikri projesi için ayırdığım bütçe büyük şehirlerde benzer projelere ayrılan bütçelerle aynıdır. Niğde, Anadolu'da orta ölçekli bir şehir ama hayallerimiz çok büyük bu hayaller ulaşmak için önümüzdeki dönemlerde bu projeye daha büyük bütçe ayırmak için çalışacağız. Çünkü bizim fikirlerimiz var, insanların hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü ve belki sonrasında binlerce kişiye istihdam olanağının sağlandığı projeler üreteceğiz.

Geleceğin temellerini oluşturan gençlerimizin iş fikirlerinin de duymak istiyor ve lise düzeyinde katılımın sağlanması için çalışıyoruz. Kariyer planlamalarını yaptıkları bu dönemde bizler onların geleceğe farklı bir pencereden bakmasını istiyoruz." diye konuştu.
Programa katılan Kurtsan Vakfı Başkan Yardımcısı ve KAGİDER Kurucu Başkanı Meltem Kurtsan salondaki katılımcılara girişimcilik ile ilgili bilgiler verdi.

sunum bittikten sonra salondaki katılımcıların sorularını yanıtlayan Kurtsan Vakfı Başkan Yardımcısı ve KAGİDER Kurucu Başkanı Meltem Kurtsan'a Şevket Katırcıoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

Projede Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ödülleri takdim edildikten sonra program kokteyl ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim