Niğde’de havaların ısınması ve okulların yaz tatiline girmesi sonrasında halkın büyük bir bölümü tatil için il dışına çıkarken tatile gidemeyen binlerce vatandaş soluğu serinlemek için havuzlarda aldı.
Yaz tatili ile birlikte kimi vatandaşlar yazlıklara, tatil sitelerine, otellere gitti. Tatile gidemeyen birçok kişi ise sıcak yaz günlerinde serinlemek için havuzları tercih ediyor.  Niğde belediyesi ve gençlik Spor İl Müdürlüğünün havuzları sıcaktan bunalanların imdadına yetişiyor.
 Niğde De Niğde belediyesine ait yarı Olimpik Yüzme havuzunda son 2 ay içerisinde 10 bine yakın vatandaş havuza girerken Niğde gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tam Olimpik Yüzme havuzunda ise 2 ay içereninde 12 bine yakın vatandaş serinlemek için yüzme havuzuna girdiler.
Her iki yüzme havuzlarında eğitimli personel tarafından öğrencilere ve vatandaşlara yönelik yüzme kurslarının verildiği, aynı zamanda abone sistemi ile vatandaşların belirli saatlerde havuz hizmetlerinden faydalanabildiği ifade edildi. Halkın özellikle sıcak havalarda serinlemek için havuzlara akın ettiği de söylendi.
 
Editör: TE Bilişim