Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Niğde'nin Bor ilçesine 300 megavatlık güneş enerjisi sistemi kurulacağı müjdesi verdi.

Fotoğraflar sayfının altında

BAKAN IŞIK BOR İLÇESİNDE

Açılışlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde ve Bor İlçesine  gelen Bakan Işık, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile birlikte uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili Başkanımız Ahmet Davutoğlu Niğde mitinginde müjdeyi vermişti. Allah nasip ederse Bor ilçesinde organize sanayi bölgesinin (OSB) karşısında 26 bin 400 dönümlük tarıma elverişli olmayan araziye 300 megavatlık güneş enerjisi sistemi kuracağız. Bor ve Niğde’nin 5. bölge teşviklerinden yaralanıyor olması bu bölgeye çok ciddi bir yatırımcı ilgisi oluşturdu. Yatırımcılarımız özellikle Bor'da yatırım yapmak istiyorlar ama elimizde yeteri kadar arazi yoktu. Niğde’den gelen talepler doğrultusunda Bor OSB'sini büyütüyor ve genişletiyoruz. Bu yılın sonuna kadar yasal işlemlerin tamamını bitirip yılın sonunda altyapısını tamamlamayı hedefliyoruz. Bor OSB doğalgazı kullanamıyordu. Biz de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla yaptığımız çalışmada, 26 tane OSB'yi doğalgaz konusunda kredilendirerek hızlı bir şekilde doğalgaza kavuşmasını sağlayacağız. Bunlardan bir tanesi de Bor OSB olacak ve onun kredisini de biz vereceğiz. Ayrıca Bor OSB'ye yıl içerisinde trafo merkezi de kuracağız. Buradaki sanayicilerimiz de doğalgaz gibi elektriği de hem kesintisiz alacak hem de uygun maliyette alacak. Türkiye’nin özellikle büyüme ve gelişmesinin tek yolu var üretim yapması. Bu üretimi yapmak için de biz bakanlık olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" dedi.

NİĞDE VE BOR HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR


Bakan Işık, "Niğde ve Bor her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bölgenin de artık iddialı illerinden biri haline geliyor. Niğde ve Bor, bir tarım şehri olmanın yanında sanayi şehri kimliği her geçen gün öne çıkıyor. Niğde göç veren bir il değil aksine verdiği göçü geri alan ve her geçen gün büyüyen bir il haline gelecek. Özellikle ülkemizin istikranın devam etmesinin bu yatırımlarda anahtar rol oynayacağını ifade etmek istiyorum. Eğer istikrarını sürdürürse Türkiye’nin önünde Allah'ın izniyle hiç bir güç duramaz. Eğer istikrara yönelik bir bozulma olursa işte o zaman Türkiye daha önceden olduğu gibi maalesef patinaj üzerine patinaj yapar. Dünya giderken biz adeta dururuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işık daha sonra OSB’de faaliyet gösteren deri fabrikasını ziyaret etti.


http://www.borhaber.net/guncel/bilim-sanayi-ve-teknoloji-bakani-isik-bor-da-h16845.html

Posted by Bor Haber on 24 Mayıs 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim