2010 yılının Aralık ayında yapılan son İl Encümen olağan toplantısında her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin yetkisine bırakılan eski BESYO binası kaderine terk edildi.
Binayı 2008 yılında sosyal tesise dönüştürmek üzere açılan ihale ile devralan firma, 2 yıl içerisinde bitirmek zorunda olduğu inşaata gözle görülür bir şey yapmadı. Bugüne kadar yetkililerin ilgisinden mahrum kalan bina hiçbir şekilde kullanılamayan pislik yuvası bir mekân haline geldi.
İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ YETKİLİ
2010 yılının Aralık ayında Vali Âlim Barut başkanlığında dönemin İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile Encümen Üyeleri’nin katılımıyla yapılan son İl Encümen Toplantısı kapsamında, "Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait İlimiz Merkez Kayaardı Mevki’sinde eski BESYO binası ve kapalı yüzme havuzunun yer aldığı parselde bulunan yapılara ruhsat alınabilmesi için imar çapında belirtilen yoldan ihdas, yola terk, tevhit, ifraz ve bu konuda her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin yetkili kılınması" talebine izin verildi. Buna rağmen şimdiye kadar atıl durumda bekletilen eski BESYO binası için hiçbir girişimde bulunulmadı. Bu çarpık tablo, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına bu partinin üyelerince bir dilekçe ile İl Genel Meclisi’ne taşındı. MHP’li Meclis Üyeleri, sözleşme gereğini yerine getirmeyen yüklenici firmadan yetkililerce binanın geri alınmasını ve bu konuda tasarılar hazırlanarak yeniden atıl durumdaki binanın kamunun kullanımına sunulması gerektiğini belirttiler.
2 YIL İÇERİSİNDE SOSYAL TESİS OLACAKTI!...
Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde sosyal tesise dönüştürülmek üzere 2008 yılında yapılan ihale binanın kaderini değiştirmedi.
İl Encümenliğinden çıkan 10 Eylül 2008 tarihli ve 267 sayılı karar ile ihaleyi alan firma aradan geçen yaklaşık 3 yıllık zaman zarfında, 2 yıl içerisinde yapımını bitirmesi gereken binayı atıl bir vaziyette bıraktı.
Yapılan sözleşmedeki 11’inci maddeye göre sözleşme imzalandıktan sonra yüklenici firma, bu alanı sosyal tesise dönüştürecek ve bu amaçla hazırladığı projeleri idareye sunacaktı. Proje idare tarafından kabul edildikten sonra firma 2 yıl içerisinde inşaatı bitirecekti.  Ancak olay hiç de öyle gelişmedi. Yıllar geçtikçe bir türlü başlamayan sosyal tesis inşaatı neticesinde eski BESYO binası; kapıları, pencereleri sökülmüş, camlar kırılmış, pislik yuvasına dönüşmüş ve hiçbir şekilde kullanılmayan, devlet parasının boşa harcandığı ve heba olan emeklerin bir göstergesi olarak içler acısı bir mekân halini aldı. Yeni Yıldız Gazetesi / NİĞDE


Editör: TE Bilişim