Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar’ın çevre illerdeki belde belediye başkanlarını ağırladığı toplantı belediyede gerçekleşti. Toplantı öncesi Tanık ve beraberindeki heyet 396 yıllık geçmişe sahip İpek Yolu üzerindeki Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nı gezdiler. Kervansaray içerisindeki han, hamam ve kadınların ahşap boyama yaptıkları bölümler hakkında Belediye Başkanı Avşar, konuklarına bilgi verdi.

İki dönemdir Ulukışlalılara hizmet veren Avşar’ın konukseverliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Tanık, ’Öğrendim ki Ulukışla Belediyesi 1910 yılında kurulmuş, Cumhuriyet’in bile öncesine dayanıyor, Ulukışla’yla beraber birliğimize üye olan belediyelerin sayısı 80’in üzerinde. Dayanışma içinde bu sayıyı 100’lere çıkarmayı hedefliyoruz’ dedi.

Niğde dışında İç Anadolu bölgesine 30 yıldır hizmet verdiğini belirten Ulukışla Belediye Başkanı Avşar, ’Üniversiteyi Ankara’da okudum, çocuklarımın ikisi de Ankara’da okuyor. Bu yüzden Ankara’yla bağım hiçbir zaman kopmadı. Son dönemde Adana Kooperatifi ile ortaklaşa yürüttüğümüz Yaylakent Projesi ile dağın eteklerine evler yapıyoruz. Bu sayede ilçenin 5600 olan nüfusu yazın 15 binlere ulaşıyor’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim