Niğde Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Emrah Özdemir başkanlığında Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Yoklama ve bir önceki aya ait kararların tasvibinin ardından gündemle ilgili 22 madde karara bağlandı.

Belediye Meclis Toplantısında ilimiz 26 mahalle muhtarlarına bilgisayar ve yazıcı verilmesi ile ilgili Muhtarlar Derneği’nin talepleri üzerine mahalle muhtarlarına bilgisayar ve yazıcı alınmasına oy birliği ile kabul edildi.

SUYA YÜZDE 25 İNDİRİM

Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı kış aylarında su faturalarındaki yüzde 25’lik indirim teklifi oylandı. Abonelerin faturalarına yansıyacak olan yüzde 25’lik indirim teklifi tüm meclis üyelerinin ‘Evet’ oyu kullanmasıyla oy birliği ile kabul edildi. Niğde Belediye Meclisi’nde alınan bu karar ile birlikte Şubat ve Mart ayında tahakkuk eden su faturalarına yüzde 25 oranında indirim uygulanacak.

İLÇE OTOBÜSLERİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNELİNE GİRECEK

Niğde Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında Niğde Zabıta Müdürlüğünden gelen talep Doğrulusunda Bor, Altunhisar, Çamardı, Ulukışla ve Çiftlik ilçe otobüslerinin Şehirlerarası Otobüs Terminaline girmeleri talebi Görüşüldü. Niğde Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri tarafından görüşülen Bor, Altunhisar, Çamardı, Ulukışla ve Çiftlik ilçe otobüslerinin Şehirlerarası Otobüs Terminaline girmesi talebi daha öncede Belediye Melis kararı ve İl Trafik Komisyonu kararını bulunduğun dikkate alınarak Zabıta Müdürlüğünün Güzergâh Çalışması yapmasının ardından İlçe otobüslerinin Otogara girmeleri kararı alındı.

TİCARİ TAKSİLERİN TAKSİMETRE FİYATLARI DEĞİŞMEDİ

Niğde Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında Niğde Şoförler ve Otomobilciler odasından gelen talep doğrulusunda Ticari Taksilerin Taksimetre fiyatlarında değişiklik talebi görüşüldü

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Belediye Meclis üyeleri 2019 yılının Ağustos ayında taksimetre fiyatlarının 10 TL olarak düzenlendiği göz önüne alarak 15 TL yapılması talebi Meclis üyelerinin oylarıyla RED edildi.

Dilek ve temennilerin alınmasının ardından bir sonraki meclis toplantısının 4 Mart Çarşamba günü saat 15.00’da yapılması kararlaştırıldı. Toplantı sonunda Başkan Emrah Özdemir; “Van Bahçesaray’da çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim