Niğde Belediye Meclisi, 2016 Yılı Nisan Ayı Toplantısını Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.  Belediye birimlerine ait 2015 yılı faaliyetlerinin ibra edildiği toplantıda divan kâtiplikleri, meclis başkan vekilliği,  encümen üyelikleri ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı.

Niğde Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın başkanlığında yapıldı. Belediye birimlerinin faaliyetlerinin incelenip ibra edildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Niğde'nin yaşanabilir, modern ve marka bir kent olması için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.  Başkan Akdoğan, "7-8 yıl önceki dönemlerde, bir kasaba, hatta büyük bir köy görünümündeki Niğde, bugün modernleşme alanında hızla ilerleyen, marka kent olma yolunda önemli mesafe katetmiş, hem altyapı, hem üstyapı hem de kent estetiği bakımından önceki dönemlerle kıyaslanamayacak kadar gelişmiş, örnek bir şehir olarak karşımızda duruyor" dedi.

Belediye Başkanı Akdoğan, "2015 yılında Niğde Belediyesi, asfaltlama çalışmalarında tüm zamanların rekorunu kırdı. Yine kilitli parke ve kaldırım çalışmalarında da rekorlarla dolu bir yıl geçirdik. Atölye şefliğimizdeki diğer birimlerin faaliyetleriyle, belediyemizin dışa bağımlılığını büyük oranda ortadan kaldırmış olduk. Mali açından Türkiye'nin en iyi belediyesi konumuna geldik. 58 milyon TL borçla devraldığımız 20 Milyon TL bütçeli Niğde Belediyesi, bugün bütçesini 100 milyon TL'nin üzerine çıkarmıştır. Belediyemizin 2015 yılı gelirlerinin, giderlerinden 16 milyon lira fazla olmasını mali disiplinin hangi aşamada olduğunu göstermesi bakımından önemli buluyoruz. Niğde'nin ufuk projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor" diye konuştu.

DİVAN KATİP ÜYELERİ VE MECLİS BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİ

Başkan Akdoğan'ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Mart ayı toplantısının tasvibinin ardından belediye birimlerinin 2015 yılı faaliyet raporu ibra edildi.  Komisyonlardan gelen raporların karara bağlanmasından sonra divan katiplerinin seçimine geçildi.  Meclis divan katipliklerine AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Ümmügülsüm Özdemir ve Öznur Akbulut seçilirken, yedek katip üyeliklerine ise Ali Erdoğan ve Murat Demir seçildi.

Meclis Başkan Vekilliklerine AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Bekir Peker ve Aslan Gezici seçilirken encümen üyeliklerine de Nevzat Baloğlu, Orhan Özbek ve Ümmügülsüm Özdemir seçildiler.

KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMİ

İmar Komisyonu üyeliklerine  AK Partili İdris Bayram, Yakup Yerlikaya ve Öznur Akbulut ile MHP'li Emin Alper Öztürk seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine AK Partili Mustafa Karaca, Hamdi Aruk ve Murat Demir ile MHP'li Tamer Anık seçildi.

Çevre, Sağlık, Spor, Eğitim ve Kültür Komisyonu üyeliklerine AK Partili Yakup Yerlikaya, Muammer Ataç ve Aslan Gezici ile MHP'li Rıfkı Urlu seçildi.

Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu üyeliklerine ise AK Partili Ümmügülsüm Özdemir, Öznur Akbulut ve Bekir Peker ile MHP'li Fatma Gülümser Taşkın seçildi.

Bazı parseller üzerinde 18. madde uygulaması ve kamulaştırma yapılması karara bağlanırken, bazı parsellerin satışıyla ilgili Belediye Başkanına ve encümen üyelerine satış yetkisinin verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclis Toplantısında, Niğde Belediyesi'ne ait olan ve kullanım dışı kalan bir itfaiye aracının Bor ilçesine bağlı Karakapı Belde Belediyesine hibe olarak verilmesi karara bağlandı.

Belediye Meclisi Toplantısında ayrıca Şahinali Mahallesinde alışveriş merkezi (AVM) yapılması hususunda Belediye Başkanı ve encümen üyelerine yetki verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim