Niğde Belediye meclis üyesi toplantısı Belediye Başkanı Emrah Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündem maddelerindeki komisyon üyelikleri oylamalarla belirlendi. 
Niğde Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısı yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Yaşadığımız seçim sürecinde “Olmazsa olmazımız” ifadesiyle vurguladığımız “Şeffaf Belediyecilik” anlayışına katkı sağlamak üzere kurumumuzun karar organı olan Belediye Meclisinin ilk toplantısını canlı yayında vatandaşlarımıza da sunuyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Geride bıraktığımız seçim süreci sonucunda Niğde halkının görüşleri sonucunda şahsım belediye başkanlığına sizler de meclis üyeliklerine seçilmiş bulunmaktasınız. Niğde’ye yakışır en güzel hizmetlere talip olduk. Niğde halkı da bizleri layık gördüler. Huzurunuzda her birimiz adına Niğde halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Niğde ve halkımız yararına alacağımız kararda birlik ve beraberlikle hareket edeceğimize gönülden inanıyorum. Belediye meclisimizin yeni dönemde birleştirici, yapıcı çalışmaları olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından meclis 1. ve 2. Başkan vekilleri belirlendi. Yapılan oylamalara göre Meclis 1. Başkanvekili AK Parti’den Nevzat Türkan, Meclis 2. Başkanvekili ise yine AK Parti’den Sebahattin Ecemiş seçildiler. Meclis katipliğine asil üye olarak AK Parti’den Mustafa Özdemir  ve Elif Aktaş Öztürk  seçildiler.

Encümen üyeliklerine ise yine AK Parti’den Mevlüt Şahin, Mustafa Giray ve Yahya Dökmetaş seçildiler.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
Belediye meclis toplantısında gerçekleştirilen oylamalar doğrultusunda komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Mustafa Özdemir, Asım Acar, Nevzat Türkan seçilirken MHP’den Cumhur Durmaz, İyi Partiden Ferit Aydoğan seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na ise AK Parti’den Erkan Altuner, Sebahattin Ecemiş, Mikail Aksungur, MHP’den Bahadır Altıntaş, İyi Partiden Cem Uzun seçildiler.

Çevre, Sağlık, Spor ve Eğitim komisyonuna Ak Partiden cengiz Güncer, Adnan Menderes Türer, Arif Arı, MHP’den Oğuz Kalkan ve İyi Partiden Duran Altıntaş seçildiler.

Kadın ve Erkek Eşitlik Komisyonuna Ak Partiden Bülent sayın, Gülsüm Temur, Elif Aktaş Öztürk, MHP’den Aldonat Atlı, İyi Partiden Vahit Akpınar seçildiler.

Tarihi Kentler Birliğine Asil Üye olarak Ak Partiden Ertan Altuner, Yedek Üyeliğe ise Adnan Menderes Türer seçildi.

Niğde Belediyesi Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliğine Asil Üye olarak Ak Partiden Mikail Aksungur, Yedek Üyeliğine ise Cengiz Tuncer seçilirken 2018 yılı faaliyet raporu okunarak oylandı.
 
 
Editör: TE Bilişim