Belediye İş Sendikası Başkanı Yusuf Karaca, 1 Mayıs işçi sınıfının mücadele ederek elde ettiği kazanımı ve dayanışmayı anlamlı kıldığı bir gün olduğunu söyledi. 

Karaca "Biz işçiler din, dil, ırk, siyasi düşünce ayrımı olmaksızın, emek gücüyle yaşam mücadelesi verenler olarak, ortak taleplerimizi yüksek sesle dile getirmek için 1 Mayıs 'ta yine bir kez daha bir araya geleceğiz . 1 Mayıs Salı günü  ülkemizin diğer şehirlerinde, dünyanın birçok yerinde, bizlerle aynı kadere sahip arkadaşlarımız, işçiler, emek dostları, hak ve özgürlük talepleriyle alanlarda yer alacağız . Bizim kaderimiz ortak. Biz, insanca çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Güvencesiz, kuralsız çalışmak, ucuz iş gücü olmak, iş kazalarında can vermek istemiyoruz. Ülkelerimiz ayrı ama kaderlerimiz hep aynı. Biz emekçiler, dünyanın farklı ülkelerinde yaşasak bile benzer sorunlarla karşı karşıyayız. Sorunlarımız ortak ama mücadele azmimiz ve kararlılığımız da ortak. Çünkü biz birlik olursak emek mücadelesinin kazananı hepimiz olacağız. Bizler alın teriyle, haram lokma yemeden yaşam mücadelesi verenleriz. Bizler, tüm insanların refah ve huzur içinde kardeşçe yaşadığı bir dünyayı hayal ediyoruz. 

Ama maalesef Türkiye mizde bazı kesimler öyle işler yapıyorlar ki, çalışanlarını sanki kendilerine zimmetli bir mal gibi görerek, ben nereye koyarsam orada durursun anlayışı, işçinin fikir ve düşüncelerine karşı kendi düşünce ve fikirlerinin üstün olduğunu empoze ederek, emek mücadelesine dayatma yaparak, baskı yoluyla zor kullanarak, işi ile aşı ile tehdit ederek istediklerini yaptırdıkları ve sendikal özgürlüklerini bazı kesimlere peşkeş çekerek sindirmenin yapıldığı bir Türkiye de yaşıyoruz. Dilerim ki bu onurlu mücadelemiz onursuzların elinden kurtulur bunun içinde yapılması gereken ne ise canımızla kanımızla malımızla yapmaya hazırız. Yaşasın 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı " diye konuştu
 
 
Editör: TE Bilişim