Bakan Hayatı Yazıcı Belediye işçilerinin kadro sorunu ile ilgili Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile görüştü.
Devlet Personel Başkanlığının da kendisine bağlı olduğu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın Niğde ziyareti esnasında Niğde Belediyesi’nde çalışan 200’ün üzerinde işçinin kadro sorunları dile getirildi.
AK Parti Milletvekili adayı Erdoğan Özegen’ in çabaları sonucu Bakanın gündemine aldığı işçilerin kadro sorunu için Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve şube yönetim kurulu üyelerini kabul eden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı konu hakkında bilgi aldı.
Görüşmeye Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde Milletvekili adayı Erdoğan Özegen ve Bakanın danışmanları da katıldı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya Belediye İşçilerinin sorunlarını anlatan Sendika Başkanı Şaban Özkaymak kadro alamama konusunda işçilerin hiçbir yetkisi ve suçunun bulunmadığını bu yüzden konuyu sendikalarını ziyareti esnasında Niğde Milletvekili adayı Erdoğan Özegen’e açtıklarını belirtti.
Özkaymak görüşme esnasında şu sözlere yer verdi; “2006 yılında AK Parti iktidarı tarafından Belediye işçilerinin hayali olan kadroya alınma işi yasalaştı. Ancak Türkiye’de bütün belediye işçileri kadrolarını alırken İl Belediyesi olarak sadece Niğde Belediyesi işçileri kadrolarını alamadı. Bunda sadece ekmek parası için çalışan işçilerin hiçbir yetkisi ve suçu olmaz iken mağdur olan taraf tamamen işçiler oldu. İşçilerin her yıl alınması gereken vizesi alınmadığından kadroya geçme şartları oluşmadı. Bu ise tamamen Belediye yönetici ve idarecilerinin işidir. Daha önceden 10 arkadaşımız Aksaray iş mahkemesinde dava açmış ancak kadro alma koşulları oluşmadığından yani vizeleri olmadığından mahkeme red kararı vermiştir. Yine Danıştay yürürlülüğün durdurulması ve Yargıtay da temyiz isteklerine red kararları verdiler. Üniversite mezunu olup işçi olarak çalışan arkadaşlarımızın da 4-B’li memur kadrosuna geçme hakları da kayboldu. Sorunu göreve gelir gelmez önünde bulan Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’dan bu konu ile ilgili hep destek aldık. Ancak yıllarca sadece 48 işçi çalıştırma vizesi ile bazen sayıları 300’leri bulan işçi çalıştıran idareci ve yöneticiler, maalesef görevlerini hassasiyetle yapmamanın faturasını işçiye çıkarttılar. Bunları işçi arkadaşlarımız ve Niğde halknın vicdanına havale ediyoruz. Bu aşamadan sonra bizlerin tek umudumuz sizsiniz, şimdiden ilginize ve bize vakit ayırdığınız için şahsınıza, şahsınızda Devletimize minnettarız” dedi.
Özkaymak görüşmenin sonunda hazırlamış olduğu Niğde Belediyesi işçilerinin kadro sorunu adlı dosyayı ve konuyu manşetiyle gündeme taşıyan yerel gazete Anadolu Haber’i Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya teslim etti.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı dosyayı inceleyeceğini ve konunun takipçisi olacağını söyledi.
Ayrıca Ak Parti Niğde Milletvekili adayı Erdoğan Özegen Belediye-İş sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak’a “Sayın Bakanım değerlendirilebilecek ne varsa en küçük noktasına kadar konuyu değerlendirir” şeklinde destek verdi.
 
Editör: TE Bilişim