Belediye –İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, Türkiye’de ilk defa bu tür ödül verildiğini belirterek,  sigarayı bırakan 10 üyeye   “Sağlıklı Emekçi” ödülü verdiklerini söyledi.

Belediye –İş Sendikası Niğde Şubesi ve Altunhisar Belediye Başkanlığı arasında yapılan sözleşme ile sigarayı bırakan belediye işçilerine “Sağlıklı Emekçi” ödülü ile 10 günlük  mükâfat izni ve 750 TL harçlık verilecek. 

Programın açılışında konuşmasını yapan Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı; “ Devlet vatandaşını kötü alışkanlıklardan korur ilkesinden hareketle özellikle sigara, alkol, Uyuşturucu ve keyif verici alışkanlıkları bilinen işçi personeline özellikle rızası ve gönüllülük esası çerçevesinde tavsiye, tedavi ve eğitim girişimleri neticesinde söz konusu alışkanlıklardan arınan işçi personelin özellikle akıl, ruh ve beden sağlığının bozulmaması, bozulanın ise geri kazanılması ayrıca ailevi, sosyal ve meslek hayatının da olumsuz yönde etkilenmemesi kurumların görevleri arasında olmalıdır.  Bizde Altunhisar belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda sigaraları tabuta koyup toprağın altına gömmüştük. Şimdide sigarayı bırakan işçilerimize sağlıkçı emekçi plaketi, 750 TL para ve 10 günlük izinle ödüllendirdik. Burada önceden sigarayı bırakmış arkadaşlarımıza da bu kapsama aldık. Biz bugün olduğu gibi her zaman işçimizin sağlığını ve cebeni düşünüyoruz. Bugün işçilerimiz hem sağlıklarına ve ceplerine zarar veren sigaradan kurtuldular” dedi.
Daha önceleri ekimi yapılan Kenevirde bir oyunun olduğunu, bu oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gördüğünü dile getiren Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Güntekin, “Çok yönlü büyük bir Pazar payı olan kenevirin ekimi belirli illerde serbest oldu. Türkiye’de kenevir ekimi 19 ilde belirlendi ancak bu iller arasında Niğde yoktu. Bakanımıza durumu izah ettik bizim tarlalarımız var ekilmeyen alanlarımız var. Ekip ve ekipmanlarımız var sizde rica ediyoruz kenevir ekimi Niğde’de serbest olsun dedik. Bakanımız bu konuya olumlu baktı ve konuyu Cumhurbaşkanımıza ileteceklerdir. Kenevir ekimi Niğde’de olsun diye çabalarımız sürüyor. Kenevir değerli bir ürün ve Niğde’miz için önem arz ediyor. İnşallah Niğde’deki çiftçilerimiz bundan yararlanacaktır” diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Yavuz Ergün, “Erdal başkanımız bir ilke daha imza attı. şuanda belediyemizin öz kaynaklarıyla vermiş olduğu bu yardımlar ve yatırımlardan dolayı başkanımıza teşekkür ederim. Bunların yapılabilmesi için belediyenin bir gücü olması lazım. Burada 2004 yılından buyana 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan başkanımız partimizin 3 dönem uygulamasından dolayı bu yıl belediye başkanı gösterilmedi ve başkanımızda aday olmadı. Başkanımızın bu zamana kadar yapmış olduğ çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Karaca yaptığı konuşmada: “12 tane çalışan personelimizden 10 arkadaşımız sigarayı bırakma sözü verdi. Doktor raporlarını da belediye başkanımıza takdim etti. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren sayın belediye başkanımıza bu doğrultuda çok teşekkür ederim. Biz dedik ki, bizim partimiz yok. İşçi temsilcisiyiz. Emekçi temsilcisiyiz.  Ama işçimizin yanında olan her belediye başkanının da her konuda yanında oluruz” dedi.

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ise: “ kendi arzusu ile bu tür alışkanlıklardan vazgeçen. Doktor raporunu belediyenize teslim eden, personellerimize sağlıklı emekçi ödülü verilmesine, bu kardeşlerimize 10 günlük  mükâfat izni kullandırılmasına ve 750 TL izin harçlığı  verilmesi, önceden bırakmış arkadaşlarımızı da mağdur etmeden bir sefere mahsus aynı haklardan yararlandırılmasına şeklinde sözleşmemiziz imzaladık” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından sigarayı bırakan işçilere . Sağlıklı Emekçi” ödülü verildi.  Niğde Altunhisar ilçe Belediye salonunda düzenlenen törene Niğde Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergün, Selim Gültekin, Altunhisar ilçe Belediye Başkanı Erdal Sarı, İl Genel meclis başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Belediye İş sendikası Başkanı Yusuf Karaca ve işçiler katıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim