Hem halk sağlığını korumada, hem de çevre sağlığının temininde bilinçli bir şekilde hayvan sevgisini inşa etmek ve sahipsiz hayvanları koruyup sahiplendirmek için hayvan barınağı kuran Niğde Belediyesi, hayvan barınağında; özellikle sokak hayvanları olmak üzere, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması, kayıtlarının tutulması ve kısırlaştırılması sağlanacak.

Çalışma alanında incelemelerde bulunan Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak Çevre ve Orman Bakanlığımızdan da yüzde 50 hibe alarak 400 bin lira bedelle kedi ve köpekler için 400 hayvan barınağını yaptık. Müteahhit firma iş teslimi noktasına geldi. Burası Niğde’miz açısından, Belediyemiz açısından önemli. Hayvan Barınaklarının oluşturulmasıyla, Niğde Belediyesi olarak sokak hayvanlarına verdiğimiz önemi ortaya koyduk. Bugüne kadar bu uyguma Niğde’de yapılmamış. Biz henüz 20 ayı tamamlamış bir belediye olarak hayvan barınağını yaptık. ihtiyaç halinde ikincisini, üçüncüsünü yapacağız. Son derece sağlam ve modern malzeme kullanılarak imalat gerçekleştirildi. Müteahhit firmaya bu konuda teşekkür ediyorum. Niğde’mize hayırlı osun. Niğde Belediyesi olarak hep ilklerin altına imza atmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarının toplanıp merkeze getirildiklerinden itibaren tedavi ve bakımları yapıldığı için bu hayvanları isteyen vatandaşlar gönül rahatlığı içinde sahiplenebilecekler.

 
Editör: TE Bilişim