İlçemiz Bor Belediyesi katkılarıyla, hayırsever vatandaşlar tarafından giderleri karşılanan ve her yıl Ramazan Ayında gerçekleştirilen İftar Çadırı bu yıl mübarek ayın ilk iftarında yine hizmette idi.
 
 
İlçemiz Üstünpark da kurulan iftar çadırı geleneği bu yılda devam ettirildi.
 
Bor Belediyesi tarafından Üstün Park içerisine kurulan iftar çadırı doldu taştı. Saatler öncesinden iftar kuyruğuna giren vatandaşlar, tasavvuf müziği ve Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti’nin konuşması eşliğinde büyük bir heyecanla iftar vaktinin gelmesini bekledi. Çocuğuyla, yaşlısıyla, işçisiyle, işadamıyla, memuruyla, amiriyle her kesimden vatandaşın aynı tencereden yemek almak için aynı kuyrukta beklemesi Ramazan ayının birleştirici-kaynaştırıcı özelliğini göstermesi açısından anlamlıydı. Bor belediyesi personelinin de yüzlerce kişiye iftar yaptırmanın hazzını yaşadığı her halinden belliydi. İşte tam bu görüntü yaşanırken Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın iftardan önce söylediği “Biz iftar çadırını sadece ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için değil tüm Bor halkı için kuruyoruz, buradaki amaçlarımızdan biride halkımızın kaynaşmasıdır” dedi. Ezanın okunmasıyla vatandaşlarla birlikte aynı masada orucunu açtı.
 
 
 
İftarın ardından açıklama yapan Başkan Erat, “İlkini iki yıl önce gerçekleştirdiğimiz iftar organizasyonu bu yılda başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde duygularını paylaştı. İlerleyen günlerde vatandaşlar için çok kapsamlı ve sürprizlerle dolu bir program hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti.


Editör: TE Bilişim