AK Parti İl ve Belediye Başkanları toplantısı için Şanlıurfa’ya giden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mülteci kamplarını da ziyaret etti.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 
AK Parti’nin 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısı için gittiği Şanlıurfa'da Suruç ilçesi AK Parti Başkanlığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte ziyaret etti. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantı öncesi yoğun bir ziyaret programına katılan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Suruç ilçesindeki mülteci kampını da ziyaret etti.

Niğde AFAD'ın da yardım için yer aldığı Suruç mülteci kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hiç bir ayırım gözetmeksizin yardıma muhtaç insanları barındırmak zorundayız. Bu İslami inanç noktasında böyle olduğunu düşünüyoruz. Bu bakımdan hem yerel yönetimlerimiz hem de hükümetimiz tüm imkanlarımızı seferber ederek, dışarıdan gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışılıyor. Suruç kaymakamımızın da ifade ettiği gibi, sadece Suruç ilçesinde bulunan mülteci sayısının yarısı kadar bile Avrupa da Suriyeli mülteci yok. Demek ki biz Türkiye olarak bu konuda ne kadar fedakarlık yaptığımız açıkça ortada. İnşallah Allah mazlumlara bakan ve onları barındıranın yanındadır diye düşünüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Akdoğan; "Allah Türk milletinin başına böyle bir olay vermesin. Vatandan milletten ayrı kalmak, yurdundan ayrı kalmak çok zor. Suriyeli sığınmacıları Türkiye'de misafir etmeye çalışıyoruz. Hükümetimiz bu konuda hassasiyetini ortaya koymuştur. Suriyeli sığınmacılar açısından da olduğu kadar Türkiye açısından da zor bir durum. Allah kolaylık versin. Mağdur halklara Türkiye olarak kapımızı açıyoruz. Suruç ilçesinde de yapılabilecek yardımlar en iyi şekilde yapığını görüyoruz" şeklinde konuştu.










Editör: TE Bilişim