Bor’da Kurban pazarı yoğun bir gün geçirdi. Bor Belediyesi tarafından Bor Sanayisi’nin karşısına kurulan Kurban Pazarı’nda çevre köylerden getirilen büyük ve küçükbaş kurbanlıklar alıcıları buldu.

Satıcılarla alıcılar arasında yaşanan yoğun pazarlıklar bazen de güldürdü. Bor’da kurulan hayvan pazarında satışa çıkan küçük baş hayvanların fiyatı 375 TL’den, büyük baş hayvanların fiyatıda 2 bin TL’de başlayarak kilosuna ve yaşına göre fiyatlarda değişiklikler olduğu görüldü.

Pazar yerinde Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil ekiplerde, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı önlem aldı, ayrıca üreticileri uyardılar.   

Zengen’den Bor’a küçük baş hayvan getiren üretici Şahin Yurttaş “Geçen yıl kurbanlığını 575’e verdim. Şu an 350’ye veriyorum. Hayatımdan da hükümetten de memnun değilim. Yem pahalı, yonca, arpa, saman pahalı hesabını siz yapın. İstikrar yok para yok on bankanın dokuzuna çiftçi borçlu” dedi.

75 kurbanlık getirdiğini söyleyen Zengen Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu belirten Yurttaş, “Siftah yapan yok. Satmazsam fiyat daha çok düşer. Bu senenin kuzusu 375 TL üretiyoruz para ettiremiyoruz. Çiftçi kan ağlıyor” dedi.


Editör: TE Bilişim