Türkiye Elektrik Kurumu özelleştikten bu yana elektrik kesintileri yoğun olarak yaşanmaya başladı. Niğde'ye elektrik sağlayan MEDAŞ'ın Niğde genelinde sık sık bakım vs. gerekçesi ile elektrik kesintisine gitmesi vatandaşın tepkisine neden oluyor. 

Bugün Ramazan Bayramı arefesinde  Niğde'de bazı mahallelerde 09;30 itibari ile elektrikler kesildi. Ne zaman geleceği bilinmeyen elektriğin böyle bir günde kesilmesine vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Niğde'ye elektrik ağlayan Meram Elektrik Dağıtım Aş. sitesinde planlı elektrik kesintisinin  bugün Altunhisar ve Bor İlçesinin bazı köylerinde olması gerekirken İl Merkezinde de elektrik kesildi. 

Son zamanda sık sık elektrik kesintilerinin olduğunu belirten ve yaşamlarının olumsuz etkilendiği belirten vatandaşlar; Niğde elektrik kesintilerinin en yoğun olduğu iller arasında, her konuda nasıl sahipsiz ise bu il elektrik kesintileri konusunda da sahipsiz. Ramazan arefesinde elektrik kesintisi olurmu, millet temizlik yapacak, esnaf satış yapacak  artık elektrik kesintilerinin yapılmaması lazım. Ekonomimiz iyi deniyor, her konuda ilerledik deniliyor elektrik konusunda 1970 li yıllara döndük. Niğde'de ve İlçelerinde elektriğin kesilmediği hafta yok gibi ama suç elektrik dağıtım şirketinde değil, suç halktan senin hakkını koruyacağım senin tercümanın olacağım diyerek oy alan milletvekillerinde, belediye başkanlarında. Niğde'nin hiç bir konuda sorunlarını takip etmiyorlar. Böyle bir günde elektrik kesintisi olur mu? Bunun hesabı soran kimse yok" dediler. 

 
Editör: TE Bilişim