Diyarbakır Lice’de 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi bütün ülkede olduğu gibi Niğde’de de protesto edildi.


Ülkü Ocakları Niğde İl Başkanlığınca, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir Kürtçü bölücüler tarafından indirilmesine tepki amacıyla "bayrağa saygı" yürüyüşü düzenlendi.


Ülkü Ocakları Niğde İl Başkanlığı binası önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak şehitliğe kadar yürüdü. Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl ve Merkez Teşkilatının da destek verdiği yürüyüş şehitliğe kadar devam etti.


Yürüyüşün ardından Niğde Şehitliğinde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Kızıl, "Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bugün burada bayrağımız için toplandık" dedi.


Kızıl, "Basından duyup gördüğümüz kadarıyla, demokratik bir eylem için sokağa çıkan halk, yol kesiyor, askere ve polise karşı cephe almış. Bunlar yetmez gibi bir eylemci Türk bayrağını indirmeye çalışmıştır. Biz, Ülkü Ocakları olarak buradan o eylemcilere sesleniyoruz; Bayrağımızı indirmeye çalışanın elini kırarız. Bayrak, bizim namusumuz, ona yan gözle bakanın gözünü oyarız" diye konuştu.


MHP Bor İlçe Başkanlığının çağrısı ile Bor İlçesinde de bugün akşam saatlerinde parti önünde toplanarak Diyarbakır’daki bayrak indirme olayı protesto edildi.

BU  VİDEO 1996 YILINDA KIBRIS'TA 



BU VİDEO İSE 2014 YILINDA DİYARBAKIR'DA



Editör: TE Bilişim