CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkezi Ankara’da bulunan Başkent Niğde Vakfı’nı ziyaret ederek vakıf yöneticileriyle bir araya geldi. Niğde’nin sorunlarının yanı sıra, kentin kültürü, folkloru, tarihi ve doğal güzellikleri üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e hizmetlerinden dolayı plaket verildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM’deki yoğun çalışma temposuna rağmen, dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ediyor. Ankara’daki Başkent Niğde Vakfı’na nezaket ziyaretinde bulunan Ömer Fethi Gürer, vakıf yöneticileriyle Niğde’nin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik değerlendirmede bulundu.  


 

KANGREN OLMUŞ SORUNLAR


 

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Muharrem Özmen ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra önceki dönem vakıf başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, Niğde’nin kangren haline gelen sorunlarını vakıf yöneticileriyle birlikte masaya yatırdı. Niğde’nin uzun yıllardan bu yana çözümlenemeyen sorunlarının başında Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin geldiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Aynı şekilde kentin önemli sorunlarının başında içme suyu ve sulama suyu problemleri vardır. İçme suyuyla ilgili olarak uzun yıllardan bu yana söylenegelen Ecemiş Suyu’nun Niğde’ye getirilmesi projesi halen hayata geçirilememiştir. Sulama suyu konusunda da üreticilerimiz büyük sorun yaşamaktadır. Özellikle patates üreticileri, tarlalarının elektrik enerjisi kullanarak sulamaktadır. Zaman zaman ürünlerini değerinin çok altında bir fiyata sattıkları için elektrik borçlarını ödeyemeyen üreticilerimiz büyük maddi sıkıntı içine girmiş, tarlaları, traktörleri ipotek altına alınmıştır” dedi. 


 

HAVAALANI HAYAL OLDU


 

Her seçim döneminde Niğde’ye bir havaalanı sözü vermesine rağmen, bu konuda bir arpa boyu yol alınamamış olmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Ömer Fethi Gürer, bu yıl akademik eğitime başlayacağı söylenen tıp fakültesi için ne fiziki, ne tıbbı ne de akademik personel bakımından yeterlilik bulunmadığına dikkat çekti. 

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin bir türlü çözülemeyen sorunlarının TBMM gündeme getirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “1 Kasım 2016 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinden bugüne kadar TBMM’de 1330 yazılı soru önergesi, 433 de sözlü soru önergesi verdim. 105 meclis araştırması, 42 de kanun teklifinde bulundum. Soru önergeleri, meclis araştırmaları talebi ve kanun tekliflerinin çoğunluğu Niğde’mizin kanayan yarası haline gelen önemli sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalardır. Bunun yanında hem Niğdeli hemşehrilerimizin hem de ülkemizde toplumumuzun tüm kesimlerinin sorunlarını, TBMM gündemine getirdiğimiz çok sayına soru önergesi, meclis araştırması ve kanun tekliflerimiz bulunmaktadır” diye konuştu. 


 

NİĞDE’NİN TANITIMI İÇİN NELER YAPILMALI 


 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Başkent Niğde Vakfı’nı ziyareti sırasında sadece Niğde’nin sorunları konuşulmadı; Niğde’nin tarihi ve doğal güzellikleri, kültürü ve folkloru da ele alındı. Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve vakıf yöneticileri, şehrin tarihi ve doğal güzellikleri ile folklor ve kültürünün tanıtılmasına yönelik yapılması gereken çalışmaları masaya yatırdı. 

BAKANLIK YAPMIŞ OLAN BİRSEN SÖNMEZDEN VAKIF ADINA GÜRER’E PLAKET
 

Farklı dönemlerde Bakanlık yapan Birsen Sönmez  Ankara Niğde Başkent vakfı adına CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, hem Niğde’nin sorunlarının çözümüne yönelik katkıları hem de Başkent Niğde Vakfı’na olan ilgi ve desteğinden dolayı plaket verdi. 

Başkent Niğde Vakfı yöneticileri ve üyeleri de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Vakıf Başkanı Muharrem Özmen 'de yaptığı konuşmada ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Niğde çözüm bekleyen sorunları için vakıf olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Niğde için önerilerini dile getirdi.

ÖMER FETHİ GÜRER’LE YAPILAN TOPLANTIYA KATILANLAR

Yönetim Kurulu’ndan:

Muharrem ÖZMEN           ( Başkan)

Şeyda DOĞANCIOĞLU    ( Başkan Yardımcısı)

Ahmet EFE                        (Muhasip Üye)

Ahmet ÇİMEN                      (Üye)

Hakkı ULUPINAR                 ( Üye)

Denetçiler

İrfan YAMANOĞLU

Yavuz DEMİRTAŞ

Mehmet KILINÇ

Diğer Katılanlar

Birsel SÖNMEZ    ( E. Bakan- Milletvekili)

Naci ŞIRİ

Hürrem KUBALI

Güner ALKAN

Emre MENGİ

Erdoğan DOĞANCIOĞLU

Semra AKKOÇ

Muzaffer TUNA

Hüseyin KABAKSIZ

Cemil DERELİ

Şahin ÖZKAN

Ali DEMİR 

 

Editör: TE Bilişim