Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, “Niğde Günleri” organizasyon çalışmasının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini bildirdi. Balaban, “Niğdelilerden ve sivil toplum örgütlerimizden büyük bir destek alarak Niğde’yi en güzel şekilde tanıtmayı planlıyoruz” dedi.
Başkent Niğde Vakfı ve Niğde Dernekler Federasyonu'nun girişimiyle 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek "Niğde Günleri" organizasyonunda gelinen son gelişmelerle ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.
NİTSO Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya,  Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara,  Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Fahri Eker, Niğde Ticaret Borsası Başkan Vekili Zeki Yerlikaya, Başkent Niğde Vakfı Eski Başkanı Dr. Nadi Özdamar, Niğde Dernekler Federasyonu Hafize Şahiner, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban ve gazeteciler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara, ‘Niğde Günleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Yaklaşık 6 aydır yapılan bu organizasyon da  gerçekten büyük bir yol kat ettik. Niğde’nin Ankara’da ülkemizde tanıtımını el birliği ile neler yapabiliriz bir istişare yaptık” dedi.

Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, ‘Niğde basınıyla Niğdeli hemşerilerimize organizasyon ile ilgili bilgilendirme yapalım istedik. Niğde günlerine az bir zaman kala Organizasyonlarımız sorunsuz bir şekilde devam ediyor.  Niğdelilerden ve sivil toplum örgütlerimizden büyük bir destek alarak Niğde’yi en güzel şekilde tanıtmayı  planlıyoruz. Bunun en büyük sacayağı basındır. Basın Niğde’nin tanıtımında Basın hem bizleri, hem Niğdelileri, hem sivil toplum örgütlerini törpüleyecek.’diye konuştu.
Niğde Dernekler Federasyonu Hafize Şahiner, ‘Bu organizasyon Niğde için bir ilk. Her ilkler zordur, biz zor bir imtihandan geçiyoruz. Çoğu illerimiz bu tür organizasyonları düzenliyor, biz biraz zorlanıyoruz. Niğde’nin tanıtımı için fevkelade bir tanıtım. Sanayisinden, tarımına, kültürel zenginliklerinden yaşantısına kadar pek çok şeyi orada tanıtma imkanı bulacağız. Niğde gerçekten 1 milyon yıllık geçmişe lazım tanıtacak çok şeyimiz var. Geçti Bor’un Pazarı Sür eşeği Niğde’ye demeden bu organizasyona hep birlikte sahip çıkalım.’şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında Milletvekilleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri karşılıklı fikir ve düşüncelerini aktardılar.

Editör: TE Bilişim