Sakatlar Derneği Niğde Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, dernek üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, dernek üyelerine şube binası sözü verdi.
Sakatlar Derneği Niğde Şubesi tarafından düzenlenen, engellilere yönelik sunulan hizmetlerin ele alındığı yapılan ve yapılması düşünülen projelerin konuşulduğu bilgilendirme toplantısı Hüdavent Hatun Sosyal Salonu’nda gerçekleştirildi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ve dernek üyelerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, Başkan Akdoğan engellilere şube binası sözü verdi.
SORUMLU VE YETKİLİLERDEN    DİNLESİNLER İSTEDİK
       Üyelerinin engelli hakları, bu haklardan yararlanma, karşılaşılan güçlükleri aşma gibi   konularda sorunlar yaşadıklarını dile getiren Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, üyelerinin kendilerine sunulan hizmet türlerini, bu hizmetlerden nasıl yararlanacaklarını, yetkili ve sorumlu ağızlardan dinlemelerini sorularına cevap bulmaları için bu tür bir toplantı tertip ettiklerini söyledi.
“ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI” İLE  HİZMETLERDEN YARARLANABİLİRSİNİZ
          Toplantıda özürlü hakları ve özürlülere sunulan hizmetler konusunda açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan ise özürlülerin sahip olduğu hakların özetle 62 başlık altında toplanabileceğini söyledi. Yüzde 40 ve üzeri sağlık raporu bulunan engelli vatandaşların Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden “Özürlü Kimlik Kartı” alarak özürlülere sunulan hizmetlerden yararlanabileceğini dile getiren Mercan, “ Yüzde 50 ve üzeri ağır özürlü Sağlık Kurulu Raporu bulunan özürlülere SHÇEK Genel    Müdürlüğü Bakıma Muhtaç Özürlü Bireylerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelikte yer alan şartları taşıyanlara bakım hizmetini veren bireylere ücret ödenmektedir. Niğde Belediyesi özürlü abonelerine su bedelleri yüzde 50 indirimli faturalandırılmaktadır. Engelli vatandaşlarımız tek konut içinemlak vergisinden muaf tutulmaktadır” dedi.
RAMPALI ARAÇLAR 2012’DE TAMAM
      Toplumun tamamını engelli olarak görmek gerektiğini, herkesin bir engelli adayı olduğunu dile getiren Akdoğan, “Dolayısıyla şehrin fiziki ve yaşam şartlarına buna göre hazırlamak gerektiğini düşünüyoruz ve bunu gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz. Engelli kardeşlerimizin bizlerden elbette birtakım talepleri bulunmaktadır, bunların içerisinde yerine getirdiklerimiz olduğu gibi getiremediklerimiz de vardır. Mümkün   olsa da keşke taleplerin tamamına cevap verebilsek. Şehir içi taşımacılığı yapan toplu taşıma araçların bir kısmını rampalı araç olarak hizmete sunduk, 2012 yılı başlarına kadar da rampalı araçların sayılarında artış olacak” dedi. Yeni Yıldız Gazetesi / NİĞDE
 







Editör: TE Bilişim