31 Mart 2019 tarihi itibariyle bir buçuk yıllık Belediye Başkanlığı görevi sona erecek olan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan yaptığı yazılı açıklamayla, veda etti.

Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ardından da Belediye Başkanlığı görevi süresince gönüllerde taht kuran ve garip guruba babası olarak adlandırılan Rifat Özkan; “Başarılarla dolu 10 yılı geride bırakmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. AK Belediyecilik süresi içerisinde Niğde önemli hizmetlere kavuştu. 2009 yılında göreve gelen ve AK Belediyecilikle şehrimizi tanıştıran Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’dan 2017 yılı ikinci yarısında devraldığımız hizmet bayrağını en yukarılara taşımak için son bir buçuk yılda önemli gayretler gösterdik. Her zaman halkımızın içinde esnafımızın yanında olduk. Bizler hizmet üretirken, rutin belediyecilik hizmetlerinin aksamadan devamı konusunda da önemli çalışmalara imza attık. Başkanlık görevimde içerisine dahil olduğu 10 yıllık AK Belediyecilik hizmetlerimizi anlatmak saatlere, yazmak ise sayfalara sığmaz. Ancak vatandaşımız bu hizmetlerin neler olduğunu yaşayarak gördünüz biliyor” dedi.

Şehrimizin her yerini sokak sokak adım adım gezdik
Belediye Başkanı Özkan; “Niğde’mizde iz bırakacak yatırımların altına imza atmış olmanın gururu ve sevincini yaşamak Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile bizlere de nasip oldu. 3 buçuk yıllık Belediye Başkan Yardımcılığım sonrası, 1 buçuk yıllık Belediye Başkanlığım boyunca bize inanan bize gönül veren hemşerilerimizin başını dik alnını açık tutmak için çalıştık.  Şehrimiz için vatandaşımızın refahı için gece gündüz hizmet üretmek doğrultusunda tüm birimlerimizle birlikte yoğun çaba sarf ettik. Yeni doğan bebeğinden ihtiyaç sahibi ailelere kadar şehrimizde yaşayan herkese dokunmak, her eve ulaşmak, hemşerilerimizin en mutlu günlerinde de en kötü günlerinde de yanlarında olmak amacımız oldu. Niğde’mize hizmet edeceğiz, halkımızın hizmetkarı olacağız dedik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük. Hiçbir ayrım gözetmeden altyapıdan üstyapıya, aydınlatmalardan çevre düzenlemelerine kadar şehrimize yakışan fiziki belediyeciliği uyguladık. Şehrimizin her yerini sokak sokak adım adım gezdik, eksiklerini gidermeye çalıştık. Sorunların çözümü için ne gerekiyorsa fazlasını yaparak hizmet ürettik. Üretken belediyecilik anlayışı ile hiçbir zaman kolaya kaçmadık, sorun nerede ve ne olursa olsun kanun nizam çerçevesinde çözümünü bulduk. Makamımızın kapısını da gönlümüzün kapısını da sonuna kadar açarak vatandaşımızın dertleriyle dertlendik. Çalışmalarımızı vatandaşımızın istekleri doğrultusunda şekillendirdik” şeklinde konuştu.
Her zaman halkımızın arasında, vatandaşımızla iç içe olduk

İşçisinin de gönlünde taht kuran Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Her zaman halkımızın arasında, vatandaşımızla iç içe olduk. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar şehrimizde kapısından içeri girmediğimiz, çayını içmediğimiz, elini sıkmadığımız esnaf ve vatandaşımız yoktur desek yeridir. Ama elbette ulaşamadığımız veya bize sesini duyuramayan hemşerilerimizde olmuştur. Onlarda haklarını helal etsin. Biz gecemizi gündüzümüze kattık hem proje ürettik hem de halkımızla beraber olduk. Üretmiş olduğumuz projeler ve yapmış olduğumuz hizmetlerle Niğde’de yapılmayan hizmetleri yaptık. 2009 yılında Faruk Akdoğan Bey ile başlayan ve şahsıma tevdi edilen görevle devam eden AK Belediyecilik hizmetleri inşallah yeni dönemde de AK Belediyecilikle daha da artacaktır. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin sorumluluklarını yerine getirerek Niğde’yi daha yaşanabilir bir şehir yapmak için var gücümüzle çalıştık. Halkımıza yaptığımız ziyaretlerde amacımız sadece hizmetlerimizi anlatmak değildi. Onların dertlerini dinlemek, çözüm üretmek en büyük gayemiz oldu” dedi.

İnşallah Kazanan Niğde Olacaktır
Başkan Özkan; “Belediye Başkanlığı bir bayrak yarışıdır. Esas olan ülkemiz şehrimiz olup Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde memleketimizi daha iyi yerlere taşıyacak olan AK kadrolardır. Niğde’de AK Belediyeciliğin göreve geldiği günden beri geçen 10 yıllık sürede Alt Yapıdan, Üst Yapıya, Fiziki Belediyecilikten, Sosyal Belediyeciliğe kadar şehrimize kazandırdığımız güzel hizmetlere daha da yenisinin ekleneceğinden hiç şüphem yoktur” dedi.

Telefonla, mesajla, sosyal medya ile arayarak duygularını paylaşan ve beni de duygulardan binlerce hemşerime teşekkür ediyorum. Mesajlarına gözden kaçanlara dönemediklerimden özür diliyorum. Sizlerin desteği ile alnımızın akıyla her zaman ifade ettiğim gibi Gayret Sevgi Samimiyet düsturu ile hizmet etmeye çalıştık. Gönül Belediyeciliği yaptık. Güzel Niğde’min kadirşinas insanları; Niğde’mizi ve sizleri çok seviyorum. 35 yıllık siyasi hayatımı şehrime hizmet etmeyi nasip eden Allah’a şükürler olsun. 31 Mart’a kadar Belediye Başkanı olarak ve sonrasında da aranızda bir kardeşiniz olarak sizlerle hep birlikte olacağız. Şehrimiz için bugüne kadar taş üstüne taş koyan Niğde’miz gelişsin diye emek veren tüm samimiyetiyle gayret eden gelmiş geçmiş tüm Belediye Başkanlarından Allah razı olsun. Bu vesile tüm Hemşerilerime teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal ediniz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim