Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kısmının açılmasıyla projenin tamamı hizmet vermeye başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Alayhan gişelerde düzenlenen törende, Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu'nun Türkiye'nin en önemli ulaşım yatırımlarından biri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin yüksek ve iddialı hedefleriyle önlenemez bir büyüme ve gelişme içerisinde olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, atılımcı geleneğimizi güçlendirerek geleceğe emin adımlarla ulaştırma sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Her vazifeyi şevkle ve azimle yerine getirerek, pek çok projeyi tamamlıyor, pek çok yeniliğin de başlangıcını yapıyoruz. Yenilikçi projelerimizden biri olan Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu'nu da bu inanç ve kararlılıkla tamamladık. 4 Eylül 2020 tarihinde otoyolumuzun 1. ve 3. kesimlerini hizmete açmıştık. 152 kilometre uzunluğundaki otoyolumuzun 2. kesimini de tamamladık." dedi.

Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir Niğde’mize daha konforlu ve daha hızlı bir yoldan gelebilirsiniz diyen Başkan Özdemir; “Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu'nun ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, otoyolun Niğde’mize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Özdemir Bakan Karaismailoğlu ile Görüştü

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Mahmut Peşin, açılış törenin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü.  Bakan Karaismailoğlu’na Niğde Belediyesi’nin devam eden ve 2021 yılında gerçekleştireceği projeler hakkında bilgiler veren Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Niğde’de yapımı devam eden alt ve üst geçit projeleri hakkında istişarelerde bulundu.

Başkan Özdemir açılış sürüşünü kendi yaptı

Türkiye'nin en akıllı yolu olan Ankara-Niğde otoyolunda Niğde’ye dönüşte makam aracının direksiyonuna geçen Başkan Özdemir; “Şiir gibi mi desem kalemle çizilmiş gibi mi desem bilemedim ama hayatım boyunca en keyif alarak sürdüğüm araba yolculuğunu az önce gerçekleştirdim” dedi.

Editör: TE Bilişim