Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, başlatmış oldukları Kale ve Çevresi Yenileme Projesi Çalışmaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların talepleri üzerine bölge esnafını ziyaret ederek proje hakkında esnafı bilgilendirdi.

Esnafla Bir araya gelerek Kale Dönüşüm Projesi kapsamında bilgi veren başkan Özdemir; “Koruma planı kapsamında dönüşüm yapılması planlanan bölgede TOKİ tarafından değerlendirme çalışmaları başlatılmıştır. Uygulanacak proje sonrasında bölge çok büyük değer kazanacaktır. Yeni iş merkezleri ve sosyal alanların oluşturulmasını planladığımız Kale ve çevresi Niğde’mizde cazibe merkezi haline gelecek. Beş etap halinde uygulamaya konulacak projemizde metruk binalar öncelikli olmak üzere hiçbir hak sahibini mağdur etmeden çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Çalışmalarını başlattığımız Niğde Kalesi ve Çevresi yenileme projemiz sonrasında ilimize tarihi değerini geri kazandıracak ve turizm noktasında şehrimizi ön plana çıkartmış olacağız” şeklinde konuştu.

Çok sayıda Esnafın katıldığı toplantıda Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna eşlik etti.

Editör: TE Bilişim