Saruhan Mahallesinde bulunan Niğde Belediyesine ait Millet Kıraathanesinde düzenlenen kahvaltı programı, Niğde İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ve Niğde merkezde görev yapan cami imam ve müezzinlerinin katılımı ile gerçekleşti. Niğde belediye Başkanı Emrah Özdemir, düzenlediği kutlama programında din görevlileri ile tek tek selamlaşarak kahvaltı sonrasında talep ve beklentileri dinledi.

Niğde İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık; “Böyle önemli bir haftada, böyle mübarek bir sabahta bizleri buluşturan, ikram etme inceliğini gösteren Sayın Belediye Başkanımız nezdinde belediyemize camiamız adına şükranlarımı sunmak ve Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen bu programdan son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Camiler ve Din Görevlileri haftasında din görevlilerimize farklı bir hatırlanma yapalım ve din görevlilerimizle bir araya gelelim, isteklerini dinleyelim düşüncesi ile 1986 yılından bu yana kutlanmaya devam edilen bu günü anlamlı kılacak bir birliktelik gerçekleştirmek istedik” dedi.

Başkan Özdemir konuşmasına; “Din görevlilerimizin üstlenmiş olduğu sorumluluk o kadar önemli ki, insanlarımızı bilgilendirmede ve İslam’ın tanıtılmasında ufak bir aksaklık olduğu zaman birileri bu aksaklığı görüyor ve bu aksaklığı olumsuz yönde dolduruyor. Bu kişiler, 15 Temmuz’da yaşadığımız gibi din ve İslam çatısı altında terör olaylarına kadar kalkıştılar. Bu boşluğu bu fırsatı kimseye vermememiz ve çocuklarımız ve bizler İslam ve din konusundaki bütün bilgileri din görevlilerimizden almalıyız” şeklinde devam etti.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bizler için din görevlilerimiz ve düşünceleri çok önemli. Din görevlilerimizin penceresinden şehrimize bakmak istiyoruz. Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, katılan din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Niğde’mizde ve İslam Dini çatısı altında görev yapan tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim