Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un Niğde ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme Projesi 2020 yılına kadar tamamlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum başkanlığında Niğde Valiliğimizde düzenlenen toplantıya katıldık. Gerçekleştirilen toplantıda projelerimiz hakkında sunumda bulunduk ve taleplerimizi ilettik. Toplantımız ardından Sayın Bakanımız basın mensuplarımıza açıklamalarda bulunarak Şehrimiz adına bir çok müjde verdi.

Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme Projesi 2020 yılına kadar tamamlanacak. Seçim öncesi proje kitapçığımızda söz verdiğimiz uluslararası standartlara sahip şehrimize yakışır bir Şehir Stadyumu Bucakçayır mevkisine yapılarak, Niğde 5 Şubat Stadımız ise Millet Bahçesi olacak.  Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin yapımı hızlandırılarak 2020 yılı sonunda tamamlanıp yağmur suyu ve kanalizasyon hatları tamamen ayrılacak.  Dünyada marka olmuş birçok şehirde olduğu gibi Niğde'nin kalbi sayılan şehrin merkezinde büyük bir yeşil alan oluşturacağımız Meydan Projesine en kısa sürede başlanarak 2023 yılına kadar tamamlanacak. Sayın Bakanımıza Niğde’mize gösterdiği yakın ilgi ve hassasiyetleri için şehrimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.



 
Editör: TE Bilişim