Haber: Selim GÖKEL

Niğde Belediye Başkanı Emrah  Özdemir basın mensupları ile yaptığı sohbette samimi açıklamalarda bulundu. Özdemir; “31 Mart seçimleri bitti, hala hayırlı olsun ziyaretleri kabul ediyoruz. Allah razı olsun insanlarımız ilgi gösteriyor herkese teşekkür ediyorum. Gönül istiyor ki iadei ziyaretler yapalım, yada seçimden önce gittiğimiz yerlere teşekkür ziyareti yapalım istiyoruz ama maalesef vakit bulamıyoruz. Mesai olarak belediye girdiğimiz andan akşam çıkışımız en erken akşam 9 – 10’ları bulabiliyor. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Belediyeciliği seviyorum, yapı olarak da uygun bana. Bazen duyuyorum, başkan şikayet ediyormuş, her hangi bir şikayetimiz yok, çalışmak için, hizmet etmek için geldik buraya, yeni bir düzen kurması biraz zaman alacak. Bazen soruluyor “ya projeler ne oldu? diye. Şimdi hep birlikte değerlendireceğiz, ne durumda, neler yapıyoruz. Seçim sırasında dağıttığımız kitapçıklardaki projelerimizin çoğu başladı” dedi.

KİMSEDEN SAKLAYACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir açıklamasının devamında; “Bizim ilk taahhüdümüz şeffaf belediyecilikti. Biz bunun arkasındayız. Bu olmaz ise olmazımız. Bütün soruları eksiksiz şekilde herkesi tatmin edecek şekilde bilgilendiriyoruz. Kimseden saklayacak, kaçıracak, götürecek hiçbir şeyimiz yok, olmayacakta. Hizmete talip olduk, bizim işimiz halkımıza hizmet etmek   bunu yaparken de şeffaf şekilde hizmet etmek.

İHALELERİ DE CANLI YAYINLAYACAĞIZ

Göreve gelir gelmez, Meclis Tv. sini kurduk. Bütün meclis oturumlarımızı canlı yayın olarak izlettiriyoruz. Belediyenin bütün önemli kararları meclisten çıkar ve mecliste ne kararlar alınıyor, neler alınamıyor. Daha ilk toplantımızda bunu gerçekleştirdik. Bir çok belediye de bu yok. Bunu da duyuruyoruz, anlatıyoruz. Meclis toplantısında ne oluyor, ne bitiyor, neler oluyor vatandaş görüyor. En yakın zamanda arkadaşlara söyledim, hazırlıkları yapıyorlar, bütün ihaleleri canlı vereceğiz” dedi.

Başkan Özdemir seçimde söz verdiği projelerdeki son durum hakkında bilgi verirken;  “İkinci Merkez Millet Bahçesi ile alakalı çalışmamız başladı. Biliyorsunuz valilikten başlayarak eski rektörlüğe kadar olan yeşil alan vaadimiz var. Valiliğimizi bizim proje kitapçığında gösterdiğimiz yere valilik binasını taşıyoruz. Dün sayın valimiz ile İçişleri Bakanlığımızı aradık bugün yarın Toki’ye proje yapmak, ihale için vereceklerini söylediler. Görseli, mimarisi,  her şeyi hazır.  Ön taraf hızlı bir şekilde tamamlanacak. Belediyemiz önündeki Ömer Halisdemir Meydanını projelendiriyoruz, çizdiriyoruz.  Önümüzdeki bahara bu projenin de stardını vereceğiz. Millet Bahçesini aşama aşama gerçekleştireceğiz, Eski rektörlük binası ve meslek yüksek okulları taşınacak, biz öğrencilerin kampüse gitmesini istemiyoruz. En azından bazı bölümler şehir içinde kalsın. Kampüs olsa en kısa zamanda bunu tamamlarız. Bu işlerin yazışmalarını yapıyoruz. 200 dönümlük bir proje aşama aşama sosyal donatıları olan yeşil bir alanı olan bir proje. Ya  4 ay oldu daha bir şey yok,  Bu işler o kadar kolay değil, büyük bir iş. Tek katlı bir yer yaptırmak isteyin.  Bunun projesini yapmanız, onaylatmanız, mekaniği, sıhhi tesisatı, mimarisi, statiği bu tek katlı bir binayı bile yapamazsınız. Dört ayda da tabi ki bir şey göremeyeceksiniz. Büyük işler, büyük projeler ve büyük kaynak gerektiren işler bunların kaynağını da hazırlamak lazım” dedi.

Başkan Özdemir konuşmasının devamında; “Kapalı otoparklar demiştik, bu kapalı otoparkları yapacağımız millet bahçesi içinde birkaç noktada oluşturmuştuk. Bu projenin devreye girmesiyle oda gerçekleşecek.

Medaş kavşağı alt geçidi, bununla ilgili proplemde yok. Bu proje belediye sınırları içinde kaldığı için bizim yapacağımız bir proje ama 5 yıl içinde bunu gerçekleştireceğiz. Şehir içi Trafik düzenlemesi dedik. Ana caddeleri tek yöne çevrilmesi, önümüzdeki yıldan itibaren başlıyoruz. Bunu insanlarımızı alıştırmak için ramazan da başlayarak yazları tek yöne zaten dönüştürdük, bunu zamanla alıştırarak önümüzdeki yıl başlayacağız. Ditaş kavşağı ile çalışmalarımız başladı.” dedi.

Başkan Emrah Özdemir  seçim sırasında vaat ettiği  kale çevresi, stadyum,  kültür yolu, kavşaklar, arıtma tesisi,  alt geçit, yeni yollar gibi  projelerinin gerçekleştirilmesi konusunda yapılan iş ve işlemleri tek tek anlattı. Ankara bakanlık temasları, Devlet Demiryolları, Toki, Vakıflar ve Anıtlar kurulu, elektrik hatları konusunda yapılan girişimleri, proje çizimleri,  yazışmaları ve kaynak temini konusunda yapılan girişimleri gazetecilerle paylaştı.

Kayardı Parkının ilk etabının tamamlandığını ama henüz teslim alınmadığını, 13 milyon para harcandığını, içinde anfi tiyatro, yürüyüş alanları, spor alanlarının olduğu  2. ve 3. Etabının projesinin çiziminin yapıldığını belirtti. Kent park ve macera park projelerinin de olduğunu staydumun taşınması ile birlikte o bölgeye yapılacağını söyledi.

600 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALANDA 10 KİŞİYİ GÖREMEDİM

 Başkan Özdemir park konusunda bazı serzenişlerde de bulundu. Tamamlanan Efendibey Mahallesi kentsel dönüşüm alanı içinde tam 600 dönüm yeşil alanımız var. İçinde spor voleybol, basketbol, tenis, futbol oynanabilecek spor alanları, gençlik merkezleri, kamelyalar, yürüyüş alanları, bisiklet sürülebilecek yollar var. Hemşerilerimiz hep şikayet ederlerdi, yürüyüş alanı yok, bisiklet sürecek alan yok, park yok şeklinde diye ama inanın defalarca gittim ve her gittiğimde özellikle bakıyorum. 600 Dönümlük bu parkta daha 10 kişiyi göremedim. Çok uzak değil, şehir merkezinde, otobüsle de gidilebilecek bir yer. Ama maalesef insanlarımız bunu kulanmıyor, üstelik bakımı da çok masraflı bir yeşil alan. Bu konu da bizim diğer parkları yapma konusunda şevkimizi kırıyor. Üstelik Toki ile görüşüyoruz oraya daha da sosyal tesisler kazandıracağız” dedi.

Başkan Özdemir’in bazı projelerinin ve son durumu hakkında verdiği bilgilerde özet başlıklarla şöyle;

-Yeni mezarlık alanı olarak Amas’ın ilerisinde Alakuş mevkini düşünmüştük. Orası yine mezarlık alanı olarak kalacak ancak, Yeni Terminalin arkasında içinde sosyal donatıları ile birlikte 2019 yılı içerisinde temelini atacağız.

-Benim çok önem verdiğim bir projede Yeni Köy Terminali. Adliyenin arkasındaki alana yapacağız, şehir merkezinde olduğu için iş merkezi de olacak şekilde bir proje çizdirdik. Bunu Belediye olarak yapacağız.

-Arıtma tesisi yapılıyor. 31 Mart’tan bu yana buraya 31 milyon lira ödedik. Tahmini 2,5 yıl içinde bitecekti. 2020 yılı içinde İller Bankası kredilendirilmesi ile yaklaşık 130 milyonluk bir ödeme ile  tamamlanacak.

-Nikah salonu Bor Yoluna yapıldığını ancak gerek trafik ve park sorunundan dolayı o binanın başka bir şekilde değerlendirileceğini Nikah Salonunun Efendibey Mahallesinde Nikah Salonu ve Gençlik Kadın Merkezi aynı binada yapıldı ve orası da 45 gün içinde açılacak.

2020 yılında uluslararası bir festival gerçekleştireceklerini belirten Başkan Özdemir, Niğde’yi sosyal açıdan hareketli ve tercih edilebilir bir şehir haline getireceklerini söyledi. Kadın, çocuk ve gençlere yönelik kurslar ve etkinlerin de devam ettiğini söyledi.

YATIRIMCI OFİSİ KURULUYOR

Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi İstihdam Merkezini kurduklarını, İş Kur ile ortak çalıştıklarını belirtti. Yatırımcı dostu bir Niğde gerçekleştireceklerini, Valilikte geçtiğimiz günlerde bu konuda toplantı yaptıklarını muhtemelen bir yatırımcı ofisi kuracaklarını, bunun sadece Belediye olarak değil de Valilik, Ticaret Sanayi Odası ve Ahiler Ajansı  ile birlikte yürütülmesi gereken bir konu olduğunu ve bu konuda da görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim